(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

January 05, 2010

ud



salam semua.. yey! bertemu kembali diruangan ini.. arap2 semua pendengar ceria2 selalu.. opss, maaf, sedang berimaginasi menjadi seorg deejay.. hahah tp xtipu, saya penah bercita2 untuk menjadi seorg penceloteh, ala2 deejay, ataupun paling minima jadi suara latar bagi cerita2 animasi, mcm doraemon tuh.. agak2 seswai tak??? kalau nak tinggi sket, imaginasi tu penah la jugak bercita2 mau berlakon teater.. filem atau drama tanak.. heh! udah, hentikan sblm ia menjadi lebih melampau..

ud tentang majlis pertemuan atau penyatuan dua hati.. (ud shortform utk update).. :)
sebenarnya xbyk pun ud atau perkembangan itu, kalau ada ratings la kan, saya la bakal dinobatkan bride-to-be yg paling sempoi, giler rileks, sedangkan byk benor yg x terlaksana..confirm kalut malut hujung waktu nanti.. sungguh, giler blurr, xtau la nak susun mcmana..

ud tentang kad kawen.. last week mungkin sy ada bgtau, sy nak settlekan pasal kad, maklum la, dah kurang 3 bulan, nanti xde kedai yg sudi nak terima tempahan, xpasal2 jemput mulut je sume org. xke naya.. hehe smalam, monday, 4 jan, smpt la g 2 buah kedai area kuantan ni..mencari kad yg seswai dgn idaman hati n paling penting seswai ngan bajet. satu kedai tu kat jalan teluk sisek, lupa nama kedai.. byk sgt pilihan, ada yang berkenan, tp out of bajet lah.. yg affordable tu ada, tp kena revise balik.. so, peg la kedai lain..dekat area IM, pastiseni kot nama kedai tu. en cck ada berkenan tahap max dkt satu design tu, tp saya pulak rasa kureng.. ehmm... tgh2 proses berbincang mana yg ok.. tp, hati sy mmg uarkan kena g tgk dulu kedai lain. kalau ikut makluman kawan2, ramai mencdgkan DIY la zuriani kad tuh, n yg kedua, tempah kat kl. xdinafikan KL nye kad mmg jauh lagi murah dr kuantan punye. tp kos lain kena amik kira jugak. DIY lak.. alahai, tangan ni xberseni la nak godek2 software2 tertentu. xtau la kalau last minute ada idea. ohh, sy sgt kagum ngan bride-to-be or pass-bride yg DIY kad2 nih.. credits to all of u..

ud tentang permohonan bernikah.. masing2 dah amik borang, yg en cck nye dah isi, sy nye belum lagi.. xtau bile leh isi. sbb rasa mcm bykkkk sgt menda nak kena settle bab borang ni. dah la setakat ni, dlm sy nye borang tu xdikepilkan sekali borang utk HIV Test tu, tak ke sy kena balik buat di KK area dungun sana?.. aihhhhh.. soal wali, insyaallah, ayahanda la kan. saksi pulak xtau lagi sapa. tukang nikah nye mak saya dah tanyakan kat tok imam tu. di pesannya suruh isi borang dulu. yg lelain tu camana? akuan bujang la, teruna dara la, kebenaran berkahwin lah.. ishh, kena bukak balik kitab utk producer (eh silap, prosedur) yg sebetulnya.. pening lalat sungguh... :P

ud ttg alatan kawen.. dah berjaya book pelamin, hiasan bilik tidur n makan beradap sume butik perkahwinan di dungun, tp ikut hati rasa malas nak ada tu sume.. hehe confirm last minute nanti rasa nak tukar lagi. deposit baru bayo 10%. hmm.. alkisah, en cck dah beli baju utk akad nikah kan..baju saya kebtulan xde yg seakan2 warna baju dia (dikedai yg kat dungun tu) so kena cr baju nikah saya kat kuantan. rupanya, agakan sy senang nak cr baju sy tu silap. hehe step yg betul, cr baju si pompuan dulu, baru beli baju si lelaki.. songsang sungguh! mujur, ada satu butik di kompleks teruntum, jumpa yg sesuai n matching ngan warna baju en cck. n mujur en cck suka design baju tuh. 2 kali gak g kedai tu. tp kali ke-2 g, sy mcm berkenan dekat warna lain lak utk akad nikah.. ermm.. dalam pertimbangan utk tukar. tp mslhanya, kalau akad nikah di umah sy, mcm contra la ngan warna basic pelamin. so pas akad nikah, xleh gatal2 amik gmbo berlatarbelakang kan pelamin tuh. kalau akad nikah dpt di laksankan di masjid, ok la amik warna yg tu..
NIKAH: yg dah book, kaler light blue.. tp yg saya berkenan lak skang PINK! aduii, sy larut melihatkan design baju pink tuh! terus koya, sy comel dlm baju itu. perasan.. maaf.. :)
UTK DUDUK DI PELAMIN n SO ON: warna hijau
MAJLIS BERTANDANG: cream
ni belum masuk warna kat hantaran..belum decide.. cian betul..

ni la saya maksudkan td, gile relaks, smpi soal warna, soal basic pun xde pendirian.. mengong betul.. xtau la bila bleh tune. jd, sila jgn tiru sikap blur saya ini..

ud tentang favor bag/door gift/goodies bag: insyaAllah, hajat dihati mau memberi sedikit cenderahati, 2 dr tu dah confirm, tinggal nak beli atau booking. lg satu dlm proses survey..

byk g xpk... bunga pahar, TQ tag, gubahan, kanopi, benda2 touch up.. bunga pahar tu wajib ada ke. kalau xde sanding, xde renjis air mawar tu, boleh x saya nak kecualikan bunga pahar tu. ishh confius. pastu kan, cenderahati utk tetamu keluarga sblh bakal suami nanti, wajib ke saya bg yg special sket.. hmm.. kena fikir tuh...

haaa, itu je la smpt ud dalam tmpoh bebrapa kerat ni... doakan la, moga sy punya kekuatan utk settle semuanya...

mlm td, sy terkedu, utk kesekian kalinya.. pesanan en cck 'zu..dalam kita duk sibuk2 buat persiapan ni, jgn lupa baca buku agama..' ....

sekian. jaga diri

2 comments:

anayna said...

hehe..part last tu mmg i suka..sebuk2 wat preparation buku agama tuh jgn lupa lak yerk!kekek...bgs btoi en cck!

zuriani said...

yelah.. i mmg org kena selalu igtkan.. suka alpa.. heheh