(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

March 20, 2017

Blogpost bergambar - Typical Hand Grasp Development

Bismillah...

Assalamualaikum.

minggu yang sgt2 busy, tp sy perlukan sesuatu utk salur keluarkan semua rasa tak best. defrost balik yg mana beku2, enegri kena kuat menuju minggu peperiksaan.

dengan ini, nak kongsi sesuatu dengan ibu2. jom perhati anak2 kita.

layan gambar,,












semoga dapat membantu kawan2 dalam perhati setiap perkembangan anak2 kita.

credit kepada penulis

heather.

such a wonderful sharing.





March 17, 2017

EDU TOY - GENIUS ART BUTTON yang best

Bismillah.. Assalamualaikum.. salam ceria buat pembaca post ini..

a short survey... ada tak dikalangan pembaca post sy ni ibu2 bapa2 yg sentiasa mencari alat, mainan, bbm, aid atau apa sahaja yg dpt membantu perkembangan anak2?

kalau ada... kita serupa..

byk kan metod utk kita cari.. melalui pembacaan...online google.. kdg2 melalui iklan kawan2 je pun..

haaaa, ada hajat sebenarnya.


nak promo satu item super best... laku keras... hihihi


nama edu toys ni ialah
GENIUS ART BUTTON

set ini mengandungi
10 sheet title card
46 keping mushroom button
satu storage tray

cara mainnya adalah

anak perlu letakkan button2 bewarna mengikut lubang2 pd card tu mengikut warna yg sama

KELEBIHAN GENIUS ART BUTTON
- Meningkatkan motor halus dan pemikiran kreatif
- Melatih koordinasi tangan-mata
- Memadan dan mengenal warna
- anak main lama - lama ralit tau!





 yang pastinya,
nak kongsi di sini, dalam tempoh kurang 2 minggu supplier iklan kan produk ini, terus sold out tauu.. disebabkan feedback yang sgt2 positif

jom layan lagi gambar2






untuk menonton video seorang anak kecil asyik bermain genius button art ni..

boleh klik link




PRE ORDER DI BUKA SEKARANG 

harga nya adalah rm49
harga nya adalah rm49
harga nya adalah rm49



pos rm15 semenanjung
pos rm19 sabah dan sarawak


nak tau harga pasaran?

mencecah rm100 tauuuu

jadi peluang dibuka untuk mendapatkan harga set edu toys ini dengan harga kasih sayang,


jom whatsapp saya

0127934510


terima kasih


February 10, 2017

Set Menjahit Hijaiyyah

Bismillah

Assalamualaikum wbt


Nak kongsi sesuatu produk the best. hihihihi


produk homeschool / bahan bantu mengajar ni nama penuhnya - set menjahit huruf hijaiyyah.. idea dan usaha dari seorang Ustaz yg juga guru anak-anak awal usia.

satu-satunya di malaysia tau.

menjahit??

keliru pulak kan dengan istilah menjahit ni kan. budak2 pula tu sesuai ke dengan aktiviti menjahit ni? tajam ke jarummnya?


hihihh

saya letak sini gambar-gambar kelebihan aktiviti menjahit yer.. orang putih panggil - lacing activity



source klik sini TQ


ok, harap jelas sudah sekrang..bukan menjahit guna jarum tu tau.. tp meniru saja aktiviti menjahit tu.. 

kemahiran lacing ini insyaAllah dapat melatih kemahiran motor halus anak2 kita..juga melatih fokus anak2 kecil.. dan satu lagi istimewanya produk only-in-malaysia ni, sambil 'menjahit' anak2 juga belajar mengenal alif ba taa


jom tengok lagi gambar-gambar produk ini



PERTAMA DI MALAYSIA
===================
PEMBELAJARAN BOLEH BERMULA TANPA KERTAS DAN PENSIL
Ada tak Ibu Ayah yang ajar mengaji anak-anak sendiri di rumah?
Ada masalah tak ketika dalam sesi pengajaran dan pembelajaran di mana anak :
a) masih belum mengenal huruf hijaiyyah dengan baik?
b) masih belum boleh membunyikan huruf hijaiyyah dengan baik?
c) masih belum boleh menulis huruf hijaiyyah dengan baik?
InsyaAllah, kami ada bahan bantu yang boleh menyelesaikan masalah ini disusuli dengan kegembiraan anak.
Anak GEMBIRA, ibu bapa PASTI juga GEMBIRA.

Seorang guru / ustaz baru sahaja menghasilkan 1 kotak yang dinamakan sebagai "Set Menjahit Huruf Hijaiyyah".
1 set ini dilengkapkan dengan beberapa aksesori permainan aktiviti yang mampu membina keupayaan mengenal, membunyikan dan menulis huruf-huruf hijaiyyah.
Produk yang dihasilkan oleh Guru Pendidikan Islam Pend Khas sendiri untuk membantu mengenal huruf al-Quran dengan mudah dan gembira.



Set ini membantu kerana:
1. ada 4 aktiviti menarik dalam 1 kotak ini selain menjahit.
-menjahit dalam gelap
-menjahit di plastik kanvas
-menjahit menggunakan jarum plastik
-merasa huruf yang dijahit

2. membina kemahiran psikomotor anak
3. sesuai dengan teknik pembelajaran abad ke-21
:pushpin:
1set anda akan dapat:
:white_check_mark: *31 keping kad*
:white_check_mark: *29 utas tali*
:white_check_mark: *1 jarum plastik*
:white_check_mark: *1 plastik kanvas*
:white_check_mark: *1 flyers*

Cara Bermain sambil belajar mengguna Set Menjahit ni


1 - mcm dalam gambar di atas, kita kena mintak anak menggunakan tali yg disediakan dalam set ini untuk memasukkan ikut lubang2 pada kad hijaiyyah mengikut cara menulis huruf tersebut. atau jika anak masih diperingkat permulaan, boleh sahaja secara random.. tiada paksaan.. yang penting minat anak utk buat..buat.. dan buat.. hehehe 



2- cara bermian kedua, dalam set ini juga disediakan kepingan kad seperti dalam gambar di atas.. anak2 boleh cuba menjahit di kotak2 , seolah-olah meniru cara menulis huruf hijaiyyah tersebut.

best kann?


3 - cara bermain ke3, bole guna ball kecik2 ni.. susun ikut atas huruf tu..

best tak?

nak tau tak berapa harga produk best ni? mesti laa nak kannn


harganya cuma RM35 sahaja
kad pos rm8 dalam semenanjung, rm11 ke sabah dan sarawak

boleh whatsapp saya 0127934510 untuk pembelian.


jom tengok lagi beberapa gambar












best kan? apa lagi ditunggu
whatsapp saya cepat2..


February 09, 2017

Sharing Slot - Buku AutoCAD dalam Kejuruteraan Elektrik & Elektronik

Bismillah..

Assalamualaikum.. sementara tunggu waktu lunch hour nak settlekan urusan sekolah kafa anakanda, saya nak kongsikan sesuatu dalam blog saya ni..

nak kongsi tentang buku seperti dalam tajuk berikut :




Tajuk Buku : AutoCAD dalam Kejuruteraan Elektrik & Elektronik - Langkah Demi Langkah Edisi 2017.

Buku ni kan adalah hasil penulisan suami saya sendiri, Mohd Zulkifli. Buku ini ditulis khas untuk sesiapa sahaja yang sedang mendalami perisian AutoCAD dalam bidang Elektrik dan Elektronik.

kalau ada yang membaca blog post ini minat nak mendapatkan secara hardcopy boleh comment no telefon di ruangan komen blog ya..

tapi andaikata nak melihat secara online , boleh juga.. di sini saya nak letak link direct ke buku tersebut. 

LINK BUKU AUTOCAD <--- baca="" boleh="" br="" cetak="" jugak.="" klik="" sendiri="" sila="" sini.="" tq="">


saya attach sini juga keratan gambar dr link di atas yer

buku autocad

muka depan


muka surat pertama sebelah dalam

politeknik kota kinabalu, sabah adalah tempat kami berkhidmat sekarang..bermula 2012 sehingga saat ini



credit juga kepada pencipta muka hadapan buku, staf UiDM Politeknik Kota Kinabalu


dedikasi


mukasurat khas daripada bekas Ketua Jabatan, Jabatan Kejuruteraan Elektrik, Politeknik Kota Kinabalu 

en Wan zain bakal bertukar ke politeknik di semenanjung.

terima kasih tidak terhingga buat en Wan atas semua jasa dan pertolongan en Wan sepanjang di politeknik. 


penulis utama buku ni. suami saya.

err, ada iras sesiapa tak?
hehehehe


ok jangan lupa klik link di atas tau. 

boleh whatsapp saya 0127934510 untuk pembelian.

terima kasih


February 08, 2017

Nisrin Zhafrah - Hari Pertama Persekolahan

Bismillah..

salam sayang untuk semua. hari demi hari, minggu demi minggu, waktu berlalu.

mencari masa itu sangat payah. kenapa yer?

terima kasih tau buat yg masih selalu jenguk2 blog saya.



siapa setuju dengan petikan dalam gambar di atas? kita geng.

sungguh terasa pantasnyaaaa masa berlalu kan..

Ya Allah mudah2an baki bulan2 dalam 2017 dapat di lalui dengan baik dan selancarnya

JANUARI 2017

nak mencatat satu memori daun pisang, hik hik

bulan januari 2017, anak sulung saya dah selamat bergelar murid darjah 1 pada usia 6 tahun 3 hari.. (nak letak jugak)
eh mesti laa, kata memori daun pisang..



sungguh tak tipu, seeing this picture makes me burst into tears.. dalam excited, ada sedikit gentar

sehari sebelum tarikh rasmi buka sesi persekolahan 2017, mmg ada rama-rama dalam perut saya..
adakah dia bole bawak diri dengan baik sepanjang sesi sekolah nanti
boleh ke dia berdikari sebaiknya
dan macam2 persoalan

3 januari tu, mmg saya siapkan dia dan planning hantar dan teman dia sekajap di sekolah..

sebenarnya tak tau pun exactly jam berapa perlu berada di sekolah, tp menurut teman2, sebaiknya sebelum jam 7.
dalam 6.45am keluar rumah.

perjalanan dari rumah kami, pagi2 sgt best view..mengadapa bukit2.. best.. heheheh

sampai kawasan sekolah, mcm dlm perkiraan saya, mmg jem..sbb semua serentak darjah 1 hingga 6 di situ kan..park jauhhh sikit dan kena berjalan sikit ke pintu skolah.. sampai2 sekolah, terus cari nama nisrin duk kelas mana..




dah masuk kelas..just tunggu je laa aktiviti seterusnya.. ada wakil bgtau semua pelajar kena berhimpun.. 

ni gmbr waktu berhimpun tu




masa ni dapat tgk dan dgr ucapan guru besar sekolah.. ant amanat yg kena igt, murid kena sampai ke sekolah sebelum jam 6.45 pagi..


seterusnya acara pembahagian kelas

setiap murid tahun 1 dipanggil nama ikut kelas masing2


masa aktiviti ni dpt kenal cikgu kelas nisrin yg mana satu hihhi

kemudian tinggalkan nisrin dlm kelas..tu pun dia ragu2..suruh tunggu tepi kelas.. tp umi bgtau dia umi tunggu kat kantin..

sebut pasal waktu rehat dan makan ni pun mcm takut juga..dpt ke dia meja makan.. boleh ke dia makan dengan baik

huhuhuhu


satu2nya gambar waktu rehat hari pertama sesi persekolah

nisrin, nti esok2 awak baca tauu blog umi...



gambar selepas waktu rehat, dekat depan pintu kelas


tahun lepas, 2016, 18 november, hari pendaftaran sekolah tu, ada jugak bergambar dekat sudut bbm ni.. suka laa tempat tampal2 bbm ni..

settle waktu rehat ni, umi balik ofis..sebab ada kelas lagi.. tinggalkan dia di tempat baru, suasana baru... dgn harapan dia bole bawak diri dengan baik.. hehehe

gambar balik sekolah 3 januari 2017


dah selesai cerita bergmbar hari pertama persekolahan..

minggu transisi pun dah selesai, tp pd saya masa lg minggu2 transisi, bukan senang nak handle.. hehehe malam2, sy laa paling awal penat..


sekian..tq sudi singgah lalu blog saya.