(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

March 27, 2015

soooonn..


Bismillah.

yes. i am NOT ready. 

alahaiii

just cuma masa baki yang ada ni, kena ajak en suami pi beli stok barang tertentu yg dikhuatiri naik harganya, walau septtnya tak dikenakan GST.


bertabahla yer..

lama tak update dengan cerita kehidupan dlm blog.

my double N semakin membesar. semakin mewarnai kehidupan. 

need to stop here...insyaAllah.. jgn jemu blogwalking ke blog saya ye, walau saya hanya insan biasa.

heheehee

March 25, 2015

pre order kids clothes

Bismillah.

jom jenguk sambil2 cuci mata stok baju pre order ni.. kalau berkenan, boleh proceed order yer..

pre - order maksudnya item tu belum berada bersama supplier, dan jangkaan sampai adalah hujung bulan 3 nanti.. mungkin ada kelewatan sedikit dan juga mungin stok sampai lebih awal.

 pre - order 1

detail
PRE ORDER ETA END MARCH

BOOKING WITH FULL PAYMENT

Size: 80-90-100-110-120
Age : 1y-5y
Desc: Top + Pants

HARGA PRE ORDER RM27

HARGA DS READY STOCK RM30

POS SM RM7 SBH RM11 SRWK RM10
 

dapatkan harga pre-order dengan penjimatan RM3!!!


pre order 2  


 details:

PRE ORDER ETA END MARCH

BOOKING WITH FULL PAYMENT

Size: 80-90-100-110-120
Age : 1y-5y
Desc: Top + Pants

HARGA PRE ORDER RM27

HARGA READY STOCK RM30

POS SM RM7 SBH RM11 SRWK RM10




pre order 3
 
details
 
PRE ORDER ETA END MARCH

BOOKING WITH FULL PAYMENT

Size: 80-90-100-110-120

Age : 1y-5y
Desc: Top + Pants

HARGA  PRE ORDER RM27

HARGA READY STOCK RM30

POS SM RM7 SBH RM11 SRWK RM
10



pre order 4

details

Pre order Eta end April

Harga: Rm33
Pos sm rm6 ss rm10
booking with full payment

Age:

70 0-6m
80 6-12m
90 12-18m
95 18-24m

Stock update

Blue

70
80
90
95

Pink
70
80
90
95
 


 pre order 5


details

PRE ORDER

ETA END APRIL

HARGA PRE ORDER RM42
HARGA READY STOCK RM45

POS SM RM7 SBH/SRWK RM11
*anda jimat RM3!!!

Size: 70-80-90-95
age: 0-6m (70), 6-12m (80), 12-18m (90), 18-24m (95)

STOCK UPDATE

70
70
80
80
90
90
95
95
 


 pre order 6

rompers

details


PRE ORDER ETA END MARCH

BOOKING WITH FULL PAYMENT

Size: 80-90-95

sz80(6-12m) 90(12-18m) 95/100(18-24m)

Desc: Romper

HARGA PRE ORDER RM18
HARGA DS READY STOCK RM21

POS SM RM7 SBH RM11 SRWK RM10

STOCK UPDATE

STRAWBERRY

80 
80 - reserved
90
90
95
95

BEE
80 booked
80 booked
90
90
95
95

FROG
80
80
90
90
95
95

COW

80
80
90
90
95
95

DUCK

80
80
90
90
95
95

WATERMELON

80
80
90
90
95
95


andaikata berminat, boleh hubungi saya di talian 0127934510

atau sms.whatsapp.telegram yaa..

terima kasih.

March 20, 2015

SKIP HOP SERIES

Bismillah.

Alhamdulillah, stok utk dipromote selalu je ada. nak jenguk?

sila ke link ini ye B & K ONLINE STORE (*,*)

kali ni nak update stok Skip Hop Series.. stay tune tauuu!!!

 SKIP HOP SERIES 1 - SKIP HOP HAMPER

toy storage skip hop

toy storage skip hop

toy storage skip hop


SKIP HOP HAMPER

PRICE : RM22
POSTAGE: RM8/RM14


Skip Hop helps you tidy up and encourage your kids to chip-in with this adorable Zoo Pop-Up Hamper!

Simply undo the Velcro side fasteners and voila! You have a gorgeous hamper, made from lightweight fabric and the perfect size for a toddler to tote.

Perfect for soft toys, clothes & more
Soft lightweight yet strong fabric
Adorable Zoo character with fun textured details
Handy carry handles
Safe spring action (that won't wallop kids)
Size 32cm(Dia) x 41cm(H)

SKIP HOP SERIES 2 - FOOD CONTAINER

skip hop food container


FOOD STORAGE

PRICE: RM35
POSTAGE RM11/RM16

-Stainless steel body keeps food warm for 7 hours or cold for 5 hours
-Includes a spork (spoon+fork!)
-Signature Zoo characters
-BPA-free, Phthalate-free
-Holds 325 ml (11 fluid ounce)

 SKIP HOP SERIES 3 - BOTTLE

botol minuman ski[ hop terdapat dalam 5 corak
cantil2 ni.. 

skip hop bottle
 
 SKIP HOP BOTTLE

PRICE : RM 20
POSTAGE RM11/RM16


Recommended ages: 12m
Straw flips down to seal closed and stay clean
Handy Velcro grab-strap attaches to anything
Extra straw included
Dishwasher-safe
Holds 350ml
BPA-free, Phthalate-free, and PVC-free Size
Size(cm): 7w x 17.8h

SKIP HOP SEIRIES 4

 Skiphop Neck Rest

Price : RM25 postage +RM6 SM | +RM10 SS

Code : K-13
Design : Ladybug, Monkey, Bee,
Owl (SOLD OUT)

Tiny travelers rest easy with cozy Zoo pals.

Featuring our signature Zoo animals in plush velour, our neckrest is sized perfectly for young travelers, easy to tote along for family trips or quick jaunts. Little ones will feel at home no matter the destination, with their own Zoo pal along for the ride!

For use in the car, on a plane or while waiting to get aboard
Made of soft, plush velour
Age : 2-4 years
Size (inches): 10.5w x 10.5h x 3d
Only for use during travel when child is sitting upright for extended periods of time. Do not use in cribs or playpens. This product is not a medical device. This product is not to be used for any chiropractic treatments. This product is only for children in forward facing car seats or boosters. This product is not to be used as a safety device. Intended for comfort use only.

SKIP HOP SERIES 5

skip hop kid cap
 Skiphop Kids Cap

Price : RM15 postage +RM6 SM | +RM10 SS
Code : K-12
Size :
For ages 2-8Y
Design : Zebra, Bee, Monkey,Ladybug

SKIP HOP SERIES 6

Skiphop Kids Cap

Price : RM12 postage +RM6 SM | +RM10 SS
Code : K-11
Size :

For ages 6-12M

Design : Bee, Owl, Monkey, Tiger, Butterfly, Ladybug, Zebra

 
SKIP HOP SERIES 7

skip hop back pack

skip hop back pack

Beg Sekolah Kanak-kanak Skip Hop Zoo Pack

RM30 SEM RM35 SS
harga termasuk pos


Spesifikasi:
Bahan: Bebas PVC, phthalate dan BPA
Poket: Poket depan telefon bimbit, Poket Tepi untuk botol atau pen
Ciri-ciri:
• Tali empuk boleh laras
• Beg tebal yang banyak ruang, sesuai untuk menyimpan makanan dan minuman sejuk
• Petak utama yang besar, sesuai untuk diisi bekal makanan ( sandwic, epal dan jus kotak)
• Poket dalaman untuk perkakas dapur, wang makan tengah hari dan lebih
• Gambar binatang zoo berserta rekaan corak zip yang menarik

March 18, 2015

jom SUKA SUKA :)

Bismillah..

rabu 18 mac 2015.

saje teringin nak melapangkan minda. update blog, mcm tulis diari. it heals something, even i myself, dont know, what's on earth is in recovery. mungkin sbb kebiasaan, menulis blog, jd melekat. :)

tapi, susah nya, mood nak update blog ada, tp topik apa yg harus dikongsi. blurr

takpa la, kali ni, post suka2.

sila klik ya...jom kita kenal diri masing2. tak percaya pun tak. nama pun post suka2.


1 - SUKA SUKA 1 klik link tauuu



dah keluar di web nanti terus masuk nama arr, kemudian tekan next..

tengok la result nanti tauuu

ni saya punyaa heee


betul ker? jom sama2 validate diri..


2 - SUKA SUKA 2 - klik link tauu

nanti keluar mcm ni..

sama macam tadi, masukkan nama, tekan next untuk generate result ye...

dan..

ni result utk nama saya..

:)




3 - SUKA SUKA 3 - klik link yaa..

sama macam yang atas-atas, masukkan nama ye..



yg ini saya punya nama x boleh space bar, jd rapat.. heee





saje suka2 di hari rabu. 


sila cuba ye kawan2. have fun!!!


:)


alhamdulillah, minggu ke3 di taska, pg rabu, baru adik nurin dah tak nangis masa hantar... dia dah mula biasakan diri dengan rutin kena tinggal sbb mak ayah keje kat opis kan... sabar la anak... push factor utk kami... keje byk2 pun, gaji tinggi2 pun anak tetap kena tinggl.. eh, tinggi sgt ker.. huuu... tak la..biasa2 je.. 

cuma, selalu sgt, panjatkan doa, agar adik nurin dan kakak nisrin selalu dilindungi Allah dr perkara yang bukan2, selalu dalam kesihatan yang baik...

ok la my dear sweetie page, nanti kita bersua lagi..


tata
assalamualaikum..

March 14, 2015

Mischief Saving Box

bismillah..

nak kongsi satu link.

https://www.youtube.com/watch?v=3jXTReSmnvY  <-- dari="" font="" link="" tube.="" you="">

klik la
klik la
klik la

 .
.
.
.
.
.
.
.



dah klik??  terima kasih... 

suka tak? bagi yang ada anak seusia dlm lingkungan 4 5 6 tahun, insyaAllah sesuai dengan 2-in-1 permainan ini.

berminat nak beli.. nak cari kat mana? jangan risauuu, saya ada stok. detail seperti dibawah ye semua.




Mischief bank ini seperti kotak kucing pencuri wang untuk simpanan anda. Kucing ini akan mencuri wang anda letak pada ruang sensor yang disediakan sekaligus menjimatkan wang perbelanjaan. Mengapa tidak menggunakannya sebagai kotak simpanan wang yang bertarget di tempat kerja atau menggalakkan anak-anak anda untuk menjimatkan wang poket mereka dengan kotak wang baru? Malah, anda boleh memberikannya kepada rakan-rakan anda sebagai hadiah yang unik atau buat si kecil anda.


Spesifikasi:



•              Bahan: Plastik ABS

•              Saiz: 12 x 10 x 9 cm

•              Jenis Bateri: 2 x Bateri AA (tidak termasuk)





Ciri-ciri:

•      Padat, menarik & lucu

•      Reka bentuk sesuai untuk mengumpul syiling anda

•      Kucing ini akan mencuri semua wang dan menjimatkan poket anda

•      Pergerakan dibuat secara realistik yang membuat anda menonton mainan comel ini berkali-kali

•      Kucing akan menarik semua syiling anda sebaik sahaja anda meletakkan duit pada tulang ikan dan tekan butang untuk mengaktifkannya

•      Sangat membantu anda untuk membentuk tabiat menyimpan wang


Mischief Saving Box

Price : RM30 postage +RM9 SM | +RM15 SS

jika berminat
sms,whatsapp,telegram saya ditalian 
0127934510 zuriani

terima kasih

 

Baby Ocean Pool

Bismillah.

nak update stok baru. kolam renang untuk baby. sesuai untuk aktiviti outdoor di saat negara sedang dihimpit cuaca panas sekarang. jom tengok gambar dan deatils yer.. pastikan di bawah pengawasan orang dewasa ya...



 Baby Ocean Pool

baby ocean pool

Baby Pool
Baby Ocean Pool come with Electric Pump

Harga : RM120 , Pos RM10 sem

AGE : 0-3Y
SIZE : 110 X 95 X 70CM
CAPACITY : 280L


jika berminat, jgn segan sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510 ya

gambar dibawah pula untuk bahagian ukuran dan juga inside view baby pool ni..
 
ukuran baby ocean pool


jangan lupa, like saya juga di B & K Online Store (sila klik)

itu sahaja update untuk kali ini. take cae semua!

March 12, 2015

Set Cadar Patchwork Single animasi

Bismillah..

insyaAllah, kali ni nak up set cadar patchwork.. selamat mencuci mata. *mohon2 berkenan la utk beli* heheheh

ada yang mencari set cadar single patchwork dengan corak animasi yang ada dalam tv tu..
dalam stok ada 8 corak animasi.. selamat scroll ya..

terima kasih..




design 1 - set cadar patchwork Single Princess
 
Single Princess 
1 cadar dan 1 sarung bantal

Harga : RM55
pos rm9 semenanjung / rm15 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510

 
 design 2 - set cadar patchwork Mickey Mouse


mickey mouse 
1 cadar + 1 sarung bantal
ukuran: 180cm x 200cm

Harga : RM78
pos rm16 sem / rm26 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510

 
design 3 - single frozen theme
kod : 101
set cadar patchwork frozen
Single Frozen Theme
1 cadar dan 1 sarung bantal

Harga : RM55
pos rm9 semenanjung / rm15 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510


design 4 - Cars
set cadar patchwork cars
Single Cars
1 cadar dan 1 sarung bantal
ukuran: 180cm x 200cm

Harga : RM78
pos rm16 sem / rm26 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510


design 5 - Single Hello Kitty

set cadar patchwork hello kitty

Hello Kitty
1 cadar dan 1 sarung bantal
ukuran: 180cm x 200cm

Harga : RM78
pos rm16 sem / rm26 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510



design 6 - single frozen theme
kod : 102
set cadar patchwork frozen
frozen 
1 cadar dan 1 sarung bantal

Harga : RM55
pos rm9 semenanjung / rm15 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510


design 7 - single frozen theme
kod : 103

set cadar patchwork frozen
 frozen 
1 cadar dan 1 sarung bantal

Harga : RM55
pos rm9 semenanjung / rm15 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510


design 8 - cars theme
Cars
1 cadar dan 1 sarung bantal
ukuran: 180cm x 200cm

Harga : RM78
pos rm16 sem / rm26 sabah sarawak
jika berminat, sms.whatsapp.telegram saya ditalian 0127934510


sekian terima kasih sudi singgah.

(",)


March 11, 2015

3 tahun penuh makna

bismillah.

pembuka bicara bulan mac.


5 mac 2015 - 3 tahun sudah kami di kota kinabalu.

doakan perancangan akan datang berjalan dengan lancar. selalu tertanya, bila la kami bole pindah balik bekerja di semenanjung. sangat rindu lah!

tp duk sini bukan tak enjoy. enjoy seadanya juga. cuma..cuma, jauh sgt dr keluarga yg selalu dirindui. 

adui.. ayat sedih je kan. maap la yo.



kunun2 dah 3 thn byk tempat dah ke berjalan duk sini? ehehe

tidak la.

2 thn duk kk, baru saya jejak pantai tanjung aru.

nak masuk 3 thn duk sini baru la en abe bawak g makan dekat area kelapa bakar - sebelah poli ni je..
sedapppp wehhh lokan bakar dia. smpi hari ni terigt lagi..

nak masuk 4 thn nti, xtau kita g mana lak yer.. 
hihihi

oh ya, caption utk gmbr di atas..

kami join aktiviti CSR di muzium sabah.. kasi bersih2 kawasan dlm ruang lingkup muzium tu..
csr smbil bawak anak.. huhuh sbb nya maid tak dtg2 masuk kerja.

alhamdulillah, minggu masa buat csr ni jugak confirm, budak tu xnak keje dgn kami lg.. hilang beban tau.. beban seterusmya mana nak letak anak2 ni.. ok itu post lain naaa

berbalik cerita muzium ni,
menarik sbb, ada indoor muzium.. dan jugaaa
ada outdoor muzium..bayarannya rm2 utk warga malaysia yg sah. heheh

di outdoor ni pihak muzium dah sediakan replika, cth2 rumah panjang yg ada dlm negeri sabah.. menarik juga la..

bayar rm2 utk tour dlm indoor dan juga outdoor.. ada juga aktiviti safari di muzium..bermalam di muzium dan sertai aktiviti yg pihak muzium sediakan..

kalau tanya apa ada dlm muzium tu, mmg kami x masuk lagi.. lepas abis csr, terus keluar dr kawasan muzium..



ada satu jambatan gantung.. amazing nisrin... sbb xda gayat langsung.. kita punya nak cepat2 jalan.. dia bole lenggang kangkung.. amik angin..byk kali panggil suruh cepat..
 


adik nurin yg juga ceria.. awal tu mood nk melekat je tau dia nih..
 


ada hati sbnrnya nak masuk dlm kolam ni.. smbil2 kagum tgk pokok yang ada akar berjuntai dr atas terus masuk air.. lps tu mula la nisrin ckp, akar pokok tu nak belit orang.. ajaran siapakah itu?

hehe

cerita pendek je sempena 3 tahun.

moga bejalan lancar perancangan utk tahun ni... nak mengahadapi gst lagi...

lastt.. 

rumah ke-2 kami.. dah siap ber-grill sejak berbulan2... kalau ramai duk tanya rumah saya di kuantan sana tu bila nak bg penyewa kan.. yg ni xyah tunggu org tanya, mmg siap tawarkan nak bg sewa.. tp detail selebihnya blum boleh bg..pasal dlm tu ada lg yang x siap.. belum pasang lampu..kipas semua...

rumah saya ke.. rumah en suami ke.. mampu tgk gambar ja skang.. xmampu nak duduk lg..

batasan lokasi..

boleh tak nk pindah kuantan balik nanti...
 rumah semi-d balok perdana
hihihi 

btw, terima kasih buat ayah bonda yg mcm biasa, menaja grill rumah.. 

:)


ok smpi sini dulu.. sampai jumpa lg.. 

assalamualaikum...