(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

December 24, 2010

dear baby




assalamualaikum...

dear baby;
baby tau tak..hari ni hari due baby, yg mana sepatutnya baby kuar.. nervous jugak umi, abi dan keseluruhan yg kenal umi, menunggu adakah hari ni baby nak kuar. baby tau x, smalam, 23hb, mmg umi rasa sakit lebih sikit dr hari sblum ni.. baby tau ke sakit camana? sbnrnya umi pun xtau tu ke rasa kontraksi, atau tu sakit main2 ke.. perut umi mmg rasa memulas je..rasa mcm nak period.. sakit belakang, bawah belakang, rasa nak cramp..sume ada lah.. boleh kata spjg ari kat opis umi melalui sakit tu.. tp umi 'enjoy' je, tandanya badan umi sdg cooperate dgn signal baby la kot. umi guna ayat sendiri tu. xtau la betul ke tidak.

di sbb ramai yg tau due baby septtnya 24hb kan, dr mlm td lagi ada yg dah tanya umi dah bersalin ke belum.. ada yg call tanya kat abi..dah jd daddy ke belum.. hehe tu la penangan baby..baby tau ke tak ni??

mlm td, pas buat aktiviti gerak2 dalam umah, umi dah tak rasa sakit, lena jugak umi tido smpi pg. sama mcm baby la kot.. tidooo..

umi ada check-up hari ni kat poliklinik. umi cuti lagi ari ni, sbb nak get ready kalau2 umi kena g refer kat hosp.. check-up mcm biasa.
check urine, check berat, check tekanan darah, check perut, dengar denyutan jantung baby, jumpa doc, scan, check air ketuban. air ketuban umi td 14.3, doktor ckp byk lagi..

so, tahniah la kat baby sbb xde kena paksa g hosp lagi ari nih. hehe
baby diberi peluang lagi duk dalam perut umi dgn selesa selama seminggu, yg mana tarikh 31hb tarikh last umi kena g hosp. 31hb ek? ke baby nak 1jan ni?

umi pun xtau baby nak kuar bile..umi tunggu je baby arrived safely.. ye sayang.. :)

dear baby;
umi nak baby tau, dalam saat umi tunggu baby kuar ni kan.. umi dapat salah satu lagi wish-list umi..nak sambung belajar master eng.. patutnya bulan 6 lagi bukak kelas, masa tu baby kecik lagi dalam rahim umi ni..
tp sbb tak cukup kuota, baru dibukak skang..
tp, sbb umi tgh tunggu baby kuar, umi tak tau apa keputusan terbaik utk kita?
boleh tak baby bg sign kat umi yg mana terbaik? heheh
:)
baby tau kan, umi mintak belajar secara pesisir aje, pusat pembelajaran nya adalah tmpt umi keja skang. kat dalam polisas ni aje. umi sayang nak tolak.

td kalau baby dgr suara umi, umi ada call pihak uthm tanya keadaan umi ni. umi diberi kemudahan utk tangguh selama dua bulan. buat surat, nyatakan sbb penangguhan, pihak sana boleh bgtau fakulti yg umi boleh mula lewat kuliah. nanti follow kawan2 yg lain.. kalau tangguh sem pulak, pihak uthm ckp, tak boleh janji lepas ni akan ada intake atau tak...

pastu umi tanya la nenek baby, baby tau tak.. nenek baby nak sgt umi sambung.. sbb peluang dan kemudahan depan mata. kelas dalam area umi tinggal ni aje. tp bila pk baby sape nak jaga weekend tu, blur jugak umi.. nenek ckp hntr dekat org jaga (taska) aje.. hehe sbnrnya, umi n daddy baby tak book lagi sapa nak jaga baby pas dua bulan nanti..
camana ye baby? daddy baby kena ngajar kss hari ahad petang sampai la bulan april..

dear baby;
sungguh baby, sampai skang, umi rasa blur..
duk terfikir..bila baby nak kuar... dalam masa yg sama, fikir nak sambung belajar ke tak..
boleh tak umi nak g jalan2 jauh sket..nak tenang kan fikiran. hehehe baby bg tak umi g jalan2 weekend ni? ke baby dah nak kuar?
suprise sungguh umi rasa! heheheh

2 comments:

All About AnaYna said...

baby x bg xper..auntie ana bg..gi laa umi yer..yg penting jg diri umi n baby taw..hehehe.

zuriani said...

auntie ana nak jaga baby ke weekend2.. bolehh yee :)