(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

February 16, 2010

pomander flower

salam.. like to add on this during the wedding day... :)
souce: google pomander flower image




comel kan?? planning to have this penyeri at a few area. but maybe replace the fresh flower to artificial flower, so can be kept longer. my eyes wanna see this pomander maybe at the ceiling fan yang ada lampu2 tu (now tergantung reben ketupat versi raya), at the arch (also tgh tergantung reben ketupat), and also at the back area makan beradab nanti. planning also, to gantung at the porch where become tmpt makan for pihak lelaki. tmpt majlis lelaki dah book khas meja bulat. nampak macam kosong, tu yg planning nak gantung ini. tp, ceiling at the porch tu kena tmbh something so that boleh gantung2 bunga sebegini. bincang ngan my mum, nak DIY (berangan hehe)
ini yg sempat saya google: 

nampak mcm senang, cucuk2 aje. tp bg saya yg tangan kureng berseni ni, xtau laa apa jd nanti.. heheh n fasiltator dlm tu bgtau, biasanya dia akan guna 3 jenis bunga, dgn warna berbeza. yg smaller dr bunga utama, mesti a bit darker, then dia add on baby breath. tp kalau bunga artificial, amik je la mana2 yg cantik, n yg penting dalam bajet saya.
so, i do have residue about 25 days more. sempat ke? tepuk dada tanya selera. :) ermmm, plan B, Do-It-At-Shop. ahah!

5 comments:

cik dila said...

sy pn brangan nk DIY pomander ball ni.xtau la berjaya ke tak. ari tu nk pakai crepe paper. tp yg bunga2 ni mcm comel jugak.. dah sudah... 0_o

ieja said...

zuriani.. awak tau x, dah lama saya cari bahan rujukan utk DIY pomander ball (carnation)ni.. sebelum ni saya ada cuba buat tp guna carnation (artificial flower)..memang guna kos yg banyak.. so skang, rasanya mau DIY juga.. :)

awak.. thanks ya!! mari sama2 DIY lagi

`AnaYNa` said...

Cik nor...tmpg lalu yer.Ala soal bajet tu xde mslh punye la..kos mkn Papa dh support..kos pomander ni suh la Mama lak support..hehe.Untung gak jadik anak org ada-ada ni ek..keke.Tahniah!

zuriani said...

to cik dila : bolehh punye kita DIY. once dah jadi skali, mesti kita nak cuba. selalunya, hasil tangan kita sendiri lebih berbaloi. chaiyokk cik dila!!

to cik ieja : tempel kat blog awak hasil keje tangan awak tu.. nak gak tgk...

to cik anayna : ke cik ana nak taja bunga2 nih..nanti kita leh up kan cik ana.. hehehe

harzharun said...

dear... i kn, ms mula btunang dulu, sgt bcita2 nak wat ni 4 my wedding....tp tnggl bbrp hari lg!...i x sempat nak DIY bola2 bunga ni!..aiseh...bek u wat cpt..jgn tangguh..