(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

April 02, 2012

revise suku tahun 2012 :)

salam semua nya yaa..
bulan 4 thn 2012 munculkan jua. :)


di hitung kira, sudah suku tahun 2012 di lalui.
sudah ada muhasabah, tentang azam yang diperbaharui kira2 3 bulan yg lalu?


INI saya punya azam/keperluan/aim saya secara umum utk tahun ini.
kenapa saya katakan umum?
umum sebabnya, dahulu pernah terbaca atau terdengar kata2 dr pakar motivasi ni, katanya setiap kali kita buat aim/matlamat/azam, ianya harus jelas dan padat.
contoh: mahu berjaya. mahu berjaya apa? bila? kena jelaskan di situ.


heh heh..


hari ni, sempena kalendar bulan baru, saya mahu revise pencapaian saya.
keh keh.
lihat hasilnya nanti ya.


1- katanya mau menambah ahli keluarga.
hihih gelak puas2 dulu yea.
bulan mac yg lalu, saya sudah dapat dua kali soalan bonus dr en suami.
'zu dah ready nak pregnant lagi'
me -> heh
'poktih dah nak masuk dua. kita?'
me -> heh lagi
poktih , jiran aka kawan baru di tmpt baru. anak nya sulung, beza sebulan dengan nisrin. sama BS.


siapa ye boleh bg jawapan?
saya sudi kalau perseketiran yg condusif utk mengandung lagi.
pnya badan yg kuat utk endure semuanya.
jadi, kita sama2 usaha ye en suami.
wahahahah
sila amin kan yer.


tetiba terigt post blog kawan kita, eize.. juga sudah punya angan2 nak bg adik pada tmnya. hihihi


2- katanya aim tentang buku/pelajaran.
sgt bersyukur, walaupun dah pindah tmpt baru yg dtg dgn cabaran tersendiri, saya masih diberi olehNya kekuatan utk terus meneruskan pengajian di sini.
walaupun kdg2 rasa down ok.
dengan kelas sikit kat sini, sikit kat sana.
yuran juga bertambah.
tp iye, masih Allah itu Maha Kasihan kan saya.
diberi saya naluri utk teruskan pengajian.
ok ok jangan lupa ya. 7&8 april ini, test kamu yg pertama. subjek elektif power - power quality. terigt2 doc goh. lecturer kami yg sgt bersemangat waktu kelas pertama saya join di sini.


3. setakat ni belum mampu menyimpan dgn hebatnya. lebih2 lagi sejak pindah ke sini.
banyak yg keluar ada lah.
ok ok cuba lagi yer.
dah kira gaji dgn pekeliling baru tu, rasanya boleh senyum lebar kot. heee
boleh buat tiket nak balik kg setiap bulan.
dah berharap juga, en suami cpt2 abis komitmen bulanan, supaya kewangan keluarga lebih kukuh hendaknya. 
aminnnn :)


4. bab rumah.
dgn izinnya jua, tiada kesempatan utk saya sendiri merasai perasaan mengambil kunci rumah sendiri yg pertama kali di beli.
2 april, sepatutnya temujanji nya antara ayahanda dan pemaju.
tapi bila saya pemaju tadi, katanya ada lagi interest sbb perbendaharaan lambat bayar baki. walla.
camana pulak tuh.
macam biasa. 
kita buat surat rayuan dulu la nampaknya - surat pengurangan amaun bayaran.
baru la boleh ayahanda amik kuncinya yer.
di sebalik citer tak best saya ni, saya happi jugak tau. sbb kawan2 seangkatan yg beli rumah di kawasan yg sama, ada dapat kunci, ada bakal amik.
kepada bekas2 bakal jiran ( he he ) selamat mendeko rumah yer....
pjg usia, saya pasti jejaki rumah tu jua..

ini, kita curi gmbr dr fb kawan kita.
yg dah selamat amik kunci.
selamat berpindah ke rumah baru.
boleh bayangkan rasanya, perasaan tu.
heavennnnn nya lah!!!

sekian omelan petang isnin sempena bulan baru.
semoga kita semua terus bersemangat nak teruskan hidup utk capai matlamat tahun ni yea.
chaiyokkk2!!!!!

2 comments:

nur easy said...

begitulah sedikit sebanyak perancangan2 kita..hehe mudah2an kalau diizinkan Allah, dapatlah merasa..

p/s: tn besar belum ready, so pn besar kena redha dulu lah.. huhuhu terbalik lah kita

zuriani said...

itulah kan, harapan yg tak pernah putus.. :)

yg lain pun dah ramai tambah menambah.. insyaAllah our turn coming soon :)