(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

April 17, 2012

cloth diaper support group on FB

assalamualaikum...
curi masa rehat kejap update blog.. since lama sudah tak bukak blog.. :)
psstttt.. hujung semester di politeknik seluruh malaysia, --> musim exam menerjah, jadi masa yg ada fully habiskan silibus dan menanda semua assessment ++ keje sedia ada.

hari ni, dpt pesanan ikhlas dr en suami.
katanya: kurangkan la mengadap fb (eheheh sy le tu, buat kerja smbil berfb, sila jgn tiru saya).. siapkan la sume tanda2 kertas ...
dekat rumah xleh buat kerja dah.. anak lagi.. kerja umah lagi..
oh yer, pesanan beliau sgt la menepati kehendak dan masa..
kalau nak bawak keja opis ke rumah, alamaknya besok pagi, sama jugak rupanya, bukan berkurg pun kena tanda.
heheh

tapi...tapi...
dalam fb tu mcm2 yg menarik hati dan minda.
silap haribulan, boleh tertukar, mana kerja hakiki mana sampingan.

dan semestinya, yg paling menarik hati nurani ini, sudah tentu..
tentang..

CLOTH DIAPER..
hahahah

a few support group saya join tau..
tak kira la purpose nya utk belajar/kongsi ilmu pasal cd ataupun jgak group jual2 cd nih..

meh kita check a few ek...

1- MCDP - malaysian cloth diapering parent 
ini support group pertama saya join.. tanya la apa shj yg meragukan pasal cd..akan ada yg sgt2 sudi menjawab..
mama2 pun boleh letak pic baby bercd..
setiap hari ok, akan saya bukak group page ni.. :)

2-support group by Kaklong Nuzula 
ini personally group created by Kaklong Nuzula..
mungkin tak seramai 1st group, but masih sgt sudi membantu if ada masalah tentang cd..nak beli cd dgn kaklong pun boleh..
beliau sedia aje melayan semua..
cuma cepat atau lambat la..
:)

3-support group by Mahya MTarip
saya baru jgak join group kak Mahya ni..
dan baru beli cover MBT dgn kak mahya ni.
nak cd yang berlainan skit style n jenama dr cd ekonomi biasa, boleh la join group ni.
ada group by..
ada bg vouchar dekat customer..
hari2 duk tgk gambar gorgoes cd dlm album group kak Mahya ni..
and i wish for more money
hahahah

4-support group selling s'pore brand 
ada jugak sesekali masuk/tgk group ni..
offering khidmat jual cd jenama baby beehind.. pikapu..
sila2..


5-support group brand charlie banana
brand charlie banana punya group. brand US kalau tak silap.
umi nisrin ada aim satu cloth diaper plain warna putih di group ni.. tp yg mahalnya.. tulisan pada belakang cd tu..
 'Welcome Cloth Diaper.. Good bye Disposable Diaper'
wallaaa

doakan umi boleh belikan nisrin cd yg kata mereka cam goreng pisang panas ni..heheheheh

6-mama panda store 
speaciled jual cd Bamboolite sblum ni.
group ni special jgak tau, sbb ada jual mcm2 baby wearing, stroler n so on..
cuba review ok..


last but not least..


bila umi belajar beli FSOT punya cd.
preloved but like new/unwash cd.
bukan aja cd, tp macam2. 
but i seldom la usha benda selain cd
hanya cd.
cd.
:)


the group is..
7-m'sia CD/CP/Baby items
ayooo semua nya boleh buat duit smakin tipis n nipis.
hahahahah
siap boleh booking untl next payment.
saya pun ada plan nak let go cd nisrin.
tp sayang okeh!
 asyik menambah koleksi.
bahaya2..
heheheh

semua group ni di cipta utk mummies yg begitu gemar/suka dgn dunia cd.
ada law masing2 dlm group tu.
so pada saya, sapa yg cakap fb tu merugikan, kena tgk balik statement tu.
saya belajar ttg cd most nye dr fb.
jrg sgt ikut google atau u-tube.
cuma berbalik kepada kita nak guna masa tu byk tgk fb ke atau byk tgk kerja.

:)

ok wanna preview sumthing..
nak aim ini jgak..
stash beranak macam dlm gambar2 ni..
boleh arr

:)

 indah tersusun..
sudah jatuh hati..

nak jgak macam ni boleh??
saya baru ada 38 keping cd.
kalau 60 agak2 baper bajet ehh?
ganda dua laa bajet yg skang.
tp tetap cutest ever!!!!!1

seee...
again n again2...
jeles nyaa!

 
  aim mau beli brand ini lepas ni..
bum genius.
ramai mummies ckp super duper best!


dan jgak brand ini.
hihihi

psst: selagi tak lari dr konsep berjimat ok..


sekian update ari ni.
mama2, jgn lupa ask to join group tu yer..
enjoy!!!!

4 comments:

Mimie_Zatun said...

Olow.. low.. low..
Tomeiye..
Geram dgn aksesori baby ni..

Ida_Iara said...

sebab masih dlm konsep berjimat cermat..ai cuma nak tmbh yg hrga biasa2 je la dulu..blum lepas 15 helai koleksi cd ekonomi..cd nak buat sdri baru potong kain aje..tah bila bleh siap jahit ni..nak try jahit yg fitted..tp nk kena beli cover dulu la.klu ikut hati yg menggila sume nak beli..tp duit plak sgt2 nipis aje ni. tak sabor tggu tggkan gaji.dpt byr htg2 dn tmbh koleksi sket je lg pun cukup la.

zuriani said...

mimie..
gerammm kan??
ish ish

ida..
haah betul tu, jgn lari dr konsep berjimat.. once dah betul2 ada duit lebih baru tambah yg diidamkan..heheheh

CiK yUyULL said...

sy nak try tp nk beli terus secara borong.. boleh sape2 bg thu x kt mana?