(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

April 05, 2012

melawat tapak - air terjun

entry flashback memory lagi boleh tak??
boleh bah!! :)
tenkiu tenkiu..


ini semua sempena genap sebulan di tempat baru. 5 apr, sebulan sudah kami di sini.
semua yang saya lalui, miliki, biasa buat di tempat lama, masih terbayang2 masih terngiang okey..


nak kata homesick, pun boleh ni..


kalau sebelum ni. di pejabat lama, saya pernah punya kakak/sahabat baik/teman baik, yang kemudiannya juga berpindah ke tempat baru.. selalu juga saya tenung dan renung tempat duduk lama mereka di pejabat. belajar menerima kehilangan sementara... akur dengan kehendak dan takdir. kakak/sahabat/teman baik setempat yang baru pula di cari.
saat ini, terbayang jua, apakah tempat duduk dan meja saya di pejabat tempat lama, jke polisas, di renung di tenung oleh teman2 di sana...
begitu saya belajar benda baru yang segalanya asing di sini, bagaimana pula reaksi teman2 di sana saat kelibat saya tidak kelihatan di sana lagi..
hanya tinta melalui fb.. melalui blog menjengah. sungguh, saya rindu dengan semua aktiviti dan proses yang biasa saya lalui sebelum ini.


jgn di sebut pula soal keluarga.. lagi meruntun jiwa.. huhuhuhu


oh tidak. saya tidak sekali ingin buat entry yg boleh meruntun jiwa sesiapa yg membaca. mahu dikongsikan perkara yang bahagia sahaja.
gmabar2 dlm entry ini di rakam, saat anakanda pertama kali menjejak kaki ke air terjun ini.




pergi ke air terjun ni pada 12 feb 2012. 4 hari sebelum keputusan naik pangkat suami diketahui. 4 hari sebelum berita perpindahan ke tempat baru.



cap ibu dan anak
hihihi

nisrin tentu tertanya2 ni, mana la umi abi dia bawak dia kan..
pakai gaun, tapi nak bawak pi main air?
seswai kah?
ehehehe

dah jumpa port yg sesuai, apa lagi, tak sempat warming up pon..amik2 angin ke.. terus tanggalkan baju nisrin..
sungguh, tak sabar nak tgk reaksi lil princess dgn air sejuk.
hehe 
kalau nak tau, mula2 tu takut2 nak pijak pasir..


hahah sgt kelako..budak ni takot air sejukkk..
padahal bukan sakit pun kena kulit tu..
adakah model cloth diaper sudah bersedia beraksi??
hihihi


ok she makes her first step!!!
learn to feel the nature
:)
go baby go!!!


she makes her own way
enjoy the moment!
cuba bgtau, siapa yg tak suka kan air sungai/air terjun yg semulajadi?
kalau org tua yg stress pun boleh hilang stress/sakit kepala bila layan air macam ni, budak2 yg pertama kali ni lagi la excited kann!

ok finally, terduduk jugak melayan air...

seronok tgk dia ni happy

:)

 nak bg anak lebih excited, ayahanda pulak la ye yg tolong tambah aksi yg patut..
tak sejuk ke dik tak pakai baju seluar?
mana ada sejuk2 dah umi, syokkk ni!!

 abi yg tangkap gambar ni
kata abi 'ada cam rupa anak org asli' 
hahahaha

ralit buat bende tu lil princess?

 
maklum laaa org baru kenal alam semula jadi..
masa ni je la nak main puas2
kalau hari umi abi kerja payah nak cari masa nak ajar nisrin kenal alam semulajadi.

patut la nisrin ni masa kat polisas dulu, kalau ada masa main2 dgn kawan2 depan umah, suka benor..buat aksi..
baring atas jalan la.. pastu kawan2 yang lain ikut aksi dia..

asyik terkurung dlm rumah x elok gak kan..

ok sambung lagi tgk gmbr
hihi

 
suka nya dia main tepuk2 air kaan..

ok nisrin jom balik..
lama sudah dalam air..
kecut semua jari2

haha 
kecian org tak puas main air, menangis nak main lagi..

next time kita g lagi..
opsss, mmg kami ke sini lagi..
weekend akhir sebelum tinggalkan kuantan..
tunggu yer postnya..

tmpt kami main ni boleh sgt kami recommend bawak family, anak2 dtg.. ada port depan sikit lagi, ada disediakan macam kolam.. tp air nya dalam sikit, tak sesuai kalau baby/toddler nak mandi.
budak sekolah rendah boleh la kot..

kalau jalan atas lagi, mmg totally prohibited la utk baby/toddler/kanak2.
sbb dekat air terjun ni juga pernah ragut banyak nyawa. tak terkecuali student polisas jugak.

lumrah alam. kerana malang itu tidak berbau.

ok sekian sudah entry sempena sebulan di sini.

 







3 comments:

Fieda said...

sukanya nisrin :)

nur easy said...

mesti nak main sampai takmo naik kan? hehe comel dia mandi

p/s: itulah 'manisnya' bila dikejauhan

Nadiah Sidek said...

hehe..mula-mula macam takut lepas tu seronok pula ye :)