(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

August 01, 2011

menjengah ke 7

assalamualaikum.. 
salam hujung minggu semua. hujung minggu sgt la syok, even sibuk ngan housework, tp since bersama keluarga, semuanya rasa SANGAT2 ok..


sbut je tentang keje umah, nampak sgt weekend la baru nak pulun buat..


- sapu umah, vacuum carpet
- baju baju bergunung2, lipat baju ala2 everest
- sisih dan susun
- masak extra sket
- basuh bilik mandi


dll


:)


yepp, weekdays mmg jgn harap, nak sapu2...nak ngemop2.. hihi  kalau ada extra super duper energy boleh saja.. 


weekend pun, i amik masa more than 1 hour utk kemas rumah. kalau weekdays buat, mau tidor tak bgn2 kepenatan. now, terfikir, camana bila dah ada umah dua tingkat nanti?


so as to reduce more time spent on house chores ni, jumaat mlm2 i dah start buat sikit yang termampu. biasanya mula dgn sesi laundry sarung tilam, bolster, pillowcase nisrin yg duk umah BS. pastu sesi rendam baju2 dia, baju2 i. pastu ikut turn la mesin tu putar except baju nisrin. baju nisrin mmg basuh tangan.


pagi2 sabtu, kdg2, kul 7 am dah mula sapu2, vacuum, lap tingkap, meja semua..


pastu smbung touch almari baju.


tghhari sket, baru masuk dapur. 


dah mamam kenyang2, sesi layan TV bersama anak dan suami. ptg sket baru kuar amik angin.


gitula rutin si hari sabtu kalau tak balik kg.


dan selagi umi nye tgh cuti mid sem smpi september.


:)


1st picture to insert in this entry.. will be:




TUJUH BULAN 


dan umi, abi belikan gift ini utk nisrin:





ini adalah second trial buh dia dalam walker. kali pertama masa dia umo 6 bulan. tp kaki dia tak dpt jejak lagi ke bawah, so tangguh dulu hasrat nak belikan walker (as bs yg request). jumaat lepas, decided ngan abi, dh smpi masa kena beli sbb dah janji ngan BS. lgpun kat umah BS merata2 dah nisrin menyusur. lebih2 lagi kalau ada Kaira (another anak org yg BS jaga, dtg sekali sekala) nisrin akan main semainnya dgn kaira, smpi penah satu ketika, abis coklat2 kat baju dia. means byk tmpt dia menyusur kat umah BS

at first dulu kami aim yg lain, ada 3 fungsi sekaligus, walker, rocking dan walker yg ajar jalan tu.. tp pegi kali ni, walker tu baru khamis sblum tu ada yg beli. mmg bukan rezeki kami. so beli yg ini ada dua fungsi je la, walker n rocker.


she seems to be excited to be put inside this. tergeleng2 kepala smpi salesgirl pun gelak tgk telatah dia hihi

harga rm359, ada sales jd rm323.
boleh laras ketinggian smpi 3 level
shop: babyhome @jalan beserah kuantan

balik je umah, terus dia tido, maybe kepenatan duk test2 walker.

pas lap2 ngan antabax.. terus buh dia.. hihi cam excited je dia..

:)

hopefully dgn ada nya walker ni boleh mudahkan keje BS kita.. dua hari weekend ngetest walker ini, dia ok je nak duduk je dlm tu, tp dgn syarat parents dia ada dekat dia.. hilang sekejap je, siapla, bising la mulut dia.. merengek2 nak suruh org angkat.

ermm..

satu lagi.. beli jugak weight scale. yg digital. guardian nye..

sbb 7 bulan ni xde check up kat klinik.

so mummy dia nak sgt tau progress berat anak dia.

hihi

so, her 7 months' mass is:





last part of this entry,


selamat menyambut ramadhan semua... :)


2 comments:

nur easy said...

cantiknya walker dia.. semangat nisrin..;)

zuriani said...

hihi harapnye dia nak duduk la dlm walker tu.. kalau tak, makin xleh wat keje la tukang jaga dia.. hihi