(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

August 16, 2011

edisi puasa: bergilir

salam separuh ramadhan..


ops, utk puasa mana ada sistem giliran.
hari ni suami puasa, isteri boleh makan2.
esok nya isteri pulak menahan lapar dahaga, suami melahap..
oh tidak tidak.. jgn salah faham.


err, kalau raya ada sistem giliran logik kan? hihi citer raya hold dulu okeh.


apa yg puasa bergilir yek?


maksud kita... time berbuka dan bersahur..


1432H, merasala kami suami isteri makan bergilir...
kalau si puteri tak tido masa berbuka, haa mcm gitu la.. selalunya abi makan dulu.. kemudian baru la umi nye giliran.. kadang try makan sama2, tp jari jemari si comel tu sibok nak menyentuh2 apa yg atas meja even dalam mulut dia dah ada makanan.. kadang2 sibuk nak mengelungsur ke bawah... sudahnya duk la kat kaki meja.. *_*


*itulah abi, umi nak belikan baby high chair..tanakk.. isk isk


selalunya bila adat makan bergilir ni, sudahnya pun lewat jugak.. kul 8++ baru siap makan..pastu rush nak kemaskan meja, nak washes dishes, nak solat, mandi lagi.. solat pun bergilir sbb nak monitor si comel yg semakin banyak aksi..
:)


itu cite bukak puasa.


kalau bersahur pun sama.
biasanya tido baby kecik ni ada je org peluk dia, tp bila time bersahur, 'haba' nisrin dah hilang..so dia akan bgn mencari 'haba' nya. ooo rupenya makan kat meja tak ajak dia.. kui kui
sama jugak...
gilir lagi..


:)


gitulah kot utk ramadhan2 akan dtg..


xpelah, redha kan aje kan.. 


sesuatu dr hati.. utk puteri kesayangan....


‎.. her presence always make us feel thankful to ALLAH.. she never fail to make us HAPPY, always make us feel the completeness of a FAMILY, her voice, her adorable herself, her body's smell, her tears, her 'poo poo's smell, just make what we have today is priceless.... dedication to my precious lil nisrin.. *nanti umi masuk dlm blog eh! do makan today, please...

copy paste dr wall fb nisrin..

source: dah ada kat situ..

terfikirkan sape?
jumpa lagi k..


3 comments:

nur easy said...

bulatnya dia.. geram je tengok ;)

Ida_Iara said...

kitorg mkn bersila di lantai aje..takde meja mkn pun..bdk kecik tu masuk walker..hehe.kdg2 sblm buka pose kita kasi mkn dulu knyg2. nnt masa berbuka taklah si kecik nangis2 meragam ke.
masa sahur tgk keadaan tp biasanya mkn smbl meriba dia aje la..tgn si kecik tu biasa la nk capai itu ini.. kekdg je kena bergilir..bila dh tak terkawal sgt la tu.hehe.

zuriani said...

Eize: itu gambo lama dah.. skang tak bulat mana dah.. dia taknak makan, taknak susu.. mogok lapar kot. hihi

Ida: ala meja makan ihsan poli tu..maklum la kuartes aje kami nihh... walker nisrin kita buh kat umah BS..itu yg kena bergilir pegang.. :)