(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

August 14, 2011

akhirnya...

13 ogos 2011




semoga kasih syg itu selalu milik kita..kita..kita dan juga kamu
amin


salam semua.. rajin pulak update yer.. hik hik


alhamdulillah, hp dah selamat dibaiki..
rm90.. ok la tu kan..kembali bernafas rasanya.. terus smgt nak buat persiapan raya.. :)


bila yer.. en suami ada tanya "bila zu nak tak leh puasa ni..." ayat terbalik2 je kan? tp kita paham maksud dierr.. 


cik P sudah delay dua minggu ++.. bukan kali je, sblum2 ni pun cenggitu..
sangat saspen la wehh..


sudahla tiada proctection. sendri2 je la. ihikss.. *malu


finnaly, cik P menerjah. dpt penuhkan 12hari terawal pun dah ok. pasni sila gigih ganti di awal waktu.. hoke!!


ok ok berbalik soal citer..


bukan tak nak bg adik pada nisrin.. tapi masanya terlalu awal..
kan?


plus, masih terkesan sakit bersalin dia..


tak tau bia bleh pulih perasaan trauma..


pengubatnya mungkin bila melalui saat2 mengandung..


saat buat self-test upt..
saat buat doc confirmation..
saat buat buku merah..
saat melayan segala prosedur di KK..
saat minum air gula..
saat shopping brg baby.. (masih ada checklist dan harga dalam fon)
saat buat 4D ultrasound..
saat counting pergerakan baby dan tanda dlm carta..
saat mengah nak buat segala keja..
saat dikick oleh baby..
saat berbual dgn si comel inside..
saat decide utk bersalin di mana..
saat berpantang..






tak terkira segala kenangan tu..
tp, uikss.. rasa belum tentu sanggup utk melalui hari utk bersalin.


kita rasa kita kena gather smgt tu dulu.. baru boleh fkir utk get pregnant again.. hihii


kita tau..
en suami mau baby boy for our next child.
moga Allah makbulkan permintaan ini.


melihat en suami melayan kerenah puteri sulung.. urmm, mmg boleh bg baby lagi ni.. sbb en suami boleh diharap utk melayan kerenah anak..
boleh tidokan..boleh tukarkan diapers dan mcm2 yg para ibu buat..
malah, anak kecil itu lebih gemarkan abi dr umi nya..


tp dlm kes sekarang, kita biar dulu
1-bg nisrin besar sket dulu..biarpun nisrin tu suka sgt berkawan
2-kita bg ekonomi keluarga stabil lagi 
3- belum rezeki dr Allah kan..


:)


next next cycle yer..


:)


insyaAllah..




oklah..itu je cite kali ni.. kita stay-up.
siapkan keje opis. heh

6 comments:

nur easy said...

insyaAllah, bila masa y telah Dia tetapkan, dtglah ia.. ;)

zuriani said...

thanks.. :) kita doakan awak cpt2 balik tanah air bertemu tuan muda :)

Ida_Iara said...

kita masih penuh puase..hrp2 cik P takkan menjengah utk ketika yg lama.. mcm masa Lutfi dulu. atleast 1 year.takmo tambah episod ganti pose. pose2 sebelum ni pun ade lg tak terganti..byr fidyah berganda la nnt.

masa setahun tak dtg period dulu..once in 3 months mesti buat UPT check.sj nak kepastian.tp kali ni blum bt lg.

zuriani said...

:) insyaAllah puasa penuh tuuu..

ida..even tak period pun ada kemungkinan lekat gak ke? kan tak period?

baju kurung damia dah jahit ke.. tak sabar nak tgk hasilnya

Ida_Iara said...

ade.kemungkinan bleh lekat tak kira fully bf or tak fully bf pun kdg2 tak sempat dtg period,tup2 dh tau ngandung 2,3 bln dh..mcm mak ida la ms ngandungkan adik ke 5 dl. setahun lebih tak period pastu ade feeling2 loya gtu..tau2 dh lekat sorg lg.hehe.. klu tak bersama dgn en suami kompem la tak jadi..sbb bersama dgn en suami la kene bt UPT check tu juga. ;)

baju damia dh siap..tapi mamanye segan nak tunjuk2..org menjahit tak profesional..tggu raya je la, br upload gambo.

zuriani said...

ooo.. so kena hati2 gak la ekk.. ada sejarah family gitu.. :)

warna pe tema thn ni? ok ok tunggu raya baru kita upload gambo puteri pakai bj kurung.. damianya baju mama nya yg jahit..nisrin tempah tailor n beli ready made sepsg.. :)