(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

August 19, 2011

kediaman ii

salam..


apa citer saudara saudari?
puasa camana?
persiapan raya?


:)


jgn jd cam saya...rasa cam dah banyak membazir.
sedang tunggu masa nak kena bebel ngan suami je la ni.
susah betul nak kawal niat dan nafsu membeli.
hmmm..


cuti nuzul quran ni, sy smbung lagi 2hari. khamis + jumaat, dan terus ke hujung minggu, menghabiskan masa di kg suami. baru merasa balik berpuasa di pasir mas.


ermm... igt lagi entry INI?
dalam entry tu sy ada bgtau yg saya tgh tunggu permohonan nak tukar rumah kan..


well..well..
mmg lama pun menunggu. dah dekat sebulan.
smpila.. dpt call smalam..


alhamdulillah.


dah boleh proceed penukaran.
salesman (betul ke istilah tu) dah suruh pegi ke sales gallery KOTASAS utk further action.
so saya kena bawa smula form lama dan juga SMP tu. SMP tu sy tak smpt study pun apakebendanya. tp info kwn2 kata itulah suratnya yg dikuarkan oleh admin tmpt kita keje. dalam tu ada maklumat ttg keje kita, berapa pinjaman kita layak.


so kita dah bgtau kat adik kotasas yg call tu, bgtau nak amik SMP tu kena tunggu 3hari. so insyaAllah, rabu depan kita g sana ek. 


n mujur, kita xyah spend lagi rm1K tuk booking umah ni. nanti katanya akan transfer terus yg kita bayar ari tu ke umah baru ni.


kalau ada kesempatan, kita nak g tgk umah contoh skali. 


hihi


kita kan mmg excited nak masuk umah sendiri.


walhal...
-umah belum tentu dpt g..
-loan beum tentu lulus g..
-kewangan/tabungan utk wiring, pasang grill dan sewaktunya mana ada lagi..


itu lah manusia bernama zuriani. keh keh jgn tiru cam sy. berharap pada benda yg tak pasti.


:)


tp, jgn lupa, dlm harapan ada DOA.
moga ALLAH SWT mudahkan urusan kami sekeluarga.


sy dah tanya jugak kawan2 seangkatan yg akan duk dekat2 situ nanti.
umah dah siap thn 2012 ni terus masuk ker..


rata2 cakap belum lagi. of course la kan, wiring lagi, grill lagi, pastu ada nak wat renovation lagi.


ermm.. kita dah kena start survey ke tukang wiring..tukang grill? ehh misti!!!
cuma..siapkan ONGKOS je la. :p


mintak kawan2 doakan sya jugak yer...


:)





2 comments:

nur easy said...

bestnya dah nak ada rumah sendiri.. niat y baik, mudah2an dipermudah urusan

zuriani said...

kita nak wat hutang ni.. hik hik

awak kumpul duit yen banyak2 dulu taw!!