(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

July 19, 2012

nisrin + aksesori kepala :)

salam semua..
penghujung syaaban.. seketika nanti ramadhan menjengah..
camana persiapan? :)

sy dan keluarga kecil ni, bakal berpuasa di tmpt baru.. sedikit sadis juga, thn ni tiada kesempatan utk merasai nikmat bersahur dan berbuka puasa di rumah parents sendiri, sbb insyaAllah 14 ogos nanti terus terbang pulang ke kelate, kg suami, thn ni giliran beraya ni kelate.. takpa2, wahai diri..pengorbanan kehidupan.. sekecil2 pengorbanan.. :)

tp sedikit terubat sebabnya parents n adik bongsu dtg menjenguk kami di sini.. bermula ahad, 15 julai yg lalu.. sampaila semalam..
seronoknya Tuhan je tau.. dah lama kan x jumpa..
selalunya masa di semenanjung, kebiasaanya hari jumaat petang ayah saya pasti dtg umah, jenguk cucunya.. sebulan sekali mmg akan balik kg..
tp dah pindah sini, susah la skit skang..sudah ditarik seketika 'kesenangan' jumpa org tua sendiri dan mertua ni..
sekali lagi, moga ada hikmah besar di sebalik semua ini..

tp pasti ada yg respon..alaa, air asia kan ada.. kekekek
air asia pun, ongkos nya pasti lebih dr biasa..kan..
:)

semalam jugak sbb tanak bg nisrin terkejut sgt ketiadaan atuk nenek n ayah su dia, kami bawak jalan2 ke shopping complex..mana lagi, 1 Bornoe laa.. heheh
jalan2 biasa laa lalu kat tmpt aksesori rambut kaler pink2 utk baby...wuhuuuuu sgt teringin nak mendeco2 anak dgn hair clip la, ngan headband laa.. ngan sepit rambut laa.. dan lain2.. tp masalah besar sgt2, nisrin ni, nama aje girl2, tp....tangan dia suka benor capai apa2 dkt rambut dah buang... pantang....!! even topi pon xleh pakai dah skang ni.. apatah lagi aksesori yg lain2 tu..

huhuhuhu

sgt rindu2 bila tgk gmba2 nisrin berheadband masa dia kecik2 dulu...nti nak raya igt umi dia boleh kembali gayakan dia dgn hair clip, sepit rambut.. 
nak bgtau se rahsia, dah la rambut dia ni ikal semacam, susoh benor nak sikat/control bila rambut tu dah kering..nampak cam cacamarba ajee.. nisrin...nisrin...

umi nak sgt tgk nisrin bergaya ngan aksesori2 nih...

 sgt laa memikat jiwa warna2 cam nih.. tp ni baru je sentuhkan kaki dia dekat kepala, tangan dia dah zass zass libas.. mau nya nak beli lagi?? alahai anak..

 kalau yg ini lak, mau kena 'repih2' kasi patah je laaa.. tpp umi dia tak pernah surut bercita2 nak pakaikan dia ngan benda alah nih...

polka dot yg sgt menyengat.. hehehhe

 
 haaa tgk tu.. sedondon ngan baju... comey2...
 
 tak dapat sepasang, satu pun jadi laaa kalau boleh melekat.. agak2 bila nisrin nak tunaikan impian umi dia nih?? heheh


 alaaaaaa.. innocent nye model ni kan.. nak bayangkan nisrin lak mcm ni? boleh ker?? nak snap gambo cun2 pun susah woooo..

 comel nye model ni.... bunga besar kat baju..bunga besar kat kepala.. kalau nisrin la jd model, jd 3 bunga la ada.. sbb maksud nama nisrin tu bunga.. 
kiki

 kalau nisrin dah belajo pakai nti leh tempah yg ada nama nisrin nti... berangan2... hehehe


ni flashback la, antara headband yg nisrin gayakan..
:)








sekarang semua nya xtau duk kat ne dah headband2 tu.. mintak2 ada la dlm kotak yg belum berbukak lagi sejak pindah sini..heheheh

rindu.. nak tgk ada aksesori kat kepala dia...
heheh

 

3 comments:

nur easy said...

cantik sungguh y warna hijau tu.. huhu best ada anak pepuan, mcm2 accessories boleh gayakan ;).. hehe tp nisrin cam tm, apa2 kat kepala semua dia tepis.. tu tm tak banyak koleksi topi/songkok. kalau ckp hujan je dia nak pakai..tp bila dia check xhujan, memang dibukanya semua..

zuriani said...

haah kan eize.. polka dot ijau tu.. mmg dah jatuh hati dah.. tp sygnya nisrin belum terjatuh hati..:)
pandaii tm check eh ujan ke tak..mak ayah xleh nak tipu2 tm dah ni.. :)

thenunu said...

cnatikkkkkkkk..tapi kan anak anak saya tak suka pakai..ermm :(