(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

July 12, 2012

kami ber3.. soonn.... :)

salam wbt..

baru terperasan, kamu satu keluarga sangat-sangat jarang ambik gambo bertiga...
ini gambo yg paling last be3.. bukan sbb org tua2 kata tak elok ambik ber3, tp xtau la, mungkin saya dan en suami bukan jenis antu klik-klik kot..

tp syg la kan, xde kenangan dlm gambo. hanya kenangan yg ada dlm ingatan semata.

ada sapa2 nak tau bila gambo di atas di ambil?
kekek
hari raya ke dua, syawal 2011.. dekat setahun sudah. nisrin dalam gambo tu, masa lagi dgn panggilan baby, 8bulan usianya. :)

aihhh, tetiba rindu time dia kecik2 dulu, memandangkan takde sangat-sangat kerenah yg mencabar tahap kesabaran walaupun sudah ditunjukkan aksi lasaknya. hihih

selalunya, yg jd habit tak leh tinggal, mmg amik gambo nisrin je la. utk simpanan dlm memori fon.
seiring dgn pertambahan usia nisrin.

tp sejak beberapa minggu ni, hp umi buat hal, diam membisu 1juta bahasa, tiada la erti ambik gambo lagi..

tp, sempena dah nak masuk bulan puasa + bulan raya, kena la ada henpon nih...nk simpan gambo... :)

abi...ooo abi.. tanak sponsor ker..... heheheheh

:)

oh ya, my nisrin now, 1 tahun 6 bulan ++.
sedang melalui fasa yg baru sgt dlm kehidupan dia.
temph percubaan bersama pusat asuhan hadhanan al-hakim.

tidak lagi dgn bs lama di sini.
plan utk hire maid balik hari pun terbatal saat akhir.
terasa cabaran.
sehingga mematahkan semangat.
terasa pilihan lain begitu mencuit hati.
antar anak ke semenanjung, di bawah jagaan org tua di sana.
atau.. cuti takde gaji sementara nisrin betul2 serasi di sini.

5 hari di taska baru, mmg datang dgn cabaran tersendiri,
menangis, memberontak dgn usik,cubit, buat kawan2 seangkatan.
kawan2 yg super duper ramai di pusat asuhan.
dan pelbagai lagi, 'benda baru' buat tatapan fizikal, mental dan rohani nisrin.
5 hari jugak jadual tdo nisrin jadi ok. sharp 8.30 am tido. heheheheheheh
kecian tp moga ada sinar di sebalik semua ini.

kawan2 semua... doakan yer..
:)


 

2 comments:

nur easy said...

hanya y menanggung y cukup memahami cabarannya kan.. mudah2an Allah mempermudah urusan kita..

zuriani said...

aah eize.. wpun sudah 4 bulan kat sini, tp masih mencari erti keserasian.. itu belum cite kawan2 seangkatan yg dah 3 4 anak, yg masing2 ada masalah lg besar dr kita..
sama2 kita doa yea..
:)