(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

March 11, 2010

2 days closer

salam..
mlm td sy sempat baca post ini
satu bentuk luahan perasaan. saya kira semua B2B akan ada setiap inci dugaan tersendiri. besar atau kecil. awal atau lewat. tetapi, dugaan berbentuk kata2 tu mmg sakit. esp saat akhir gini. boleh tak cuma bagi ayat2 yg membina? 

sendiri tau, manusia ni hadir hatinya dalam pelbagai acuan.
ada yg suci bersih tulus mulus.
ada yg xberapa nak suci, di hiasi dgn sikap bangga diri, bongkak, xboleh tgk org lain lebih dr dia.
ada yg hati nya separuh2, ada masa jadi baik ada masa separuh baik.
sbb tu iman itu perlu utk menghiasi hati2 ini. setuju?

mari baca kisah sy pula yer..
last night, saya seronok sbb ada kawan yg sudi membantu melipat2 paper bag. (yaa sehingga saat akhir, belum abis lagi aktiviti itu) n thanks to Allah, sume dah berjaya di lipat. credit to cik ina. n siap pun aktiviti itu.
tetapi, ntah mcmana, mungkin sedikit ujian lagi utk saya..
ada la sorg hamba Allah tu.bukan kawan2, bukan jiran2 tp ade la.. heh
dtg bukan nak menolong apa yg patut. tp nak membebel. mujur saya dah paham sikip liuk lentok dia. mula tanya pasal paper bag, isi dalam paper bag..
duk belek2 satu souvinier yg saya nak bg kat tetamu nanti.
n spontan....
'ni beli kat ne?  MYDIN KUANTAN ke..'
hah???? whattt????

ada dua situasi di sini. jgn salah paham oke. bukan niat sy nak highlight barangan mydin itu begitu begini. terpulang pada individu memasing. ada suka beli brg mydin sbb murah, boleh beli byk2, n mydin mmg byk benda yg kita nak suma ada dlm satu store tu. tp.. ada sesetgh x suka beli mydin punye barang sbb ada ckp low kualiti, n ada yg anggap low class. mcm saya, depends on barang lah. tp penah terkena, beli liquid punye sabun, di store yg sy beli tu liquid tu di cairkan.. jd x best guna. tp benda lain ok aje, sbb murah kan...
tp bile membabitkan gift nak bg tetamu, xsalah kan kalau mencari yg oke sedikit. so, mmg sedikit terguris.

ada sbb lagi kenapa terguris. barang itu saya beli di KL. bukan direct beli. seller tu pos melalui bas yg on da way ke pantai timur. tunang saya berjaga satu malam tunggu bas tu sampai ke kuantan. ada la jam 3 pagi baru smpi.
n apa perasaan bile org tanya, ni beli mydin ker????? ohh, please, jaga hati org boleh x....

itu situasi dalam rumah.
di luar rumah, my mum sibuk melayan org pasang kanopi sy. si suami kepada yg bertanya sy tu sibuk meng-observe jugak. and last, pas abis sume org balik, my mum bukak mulut, yg si suami td bgtau, time anak dia dulu kanopi sahaja rm5000. bukan lima ratus, tp lima ribuuu huhuhuh sy punye majlis ni xsmpi 1k pun utk kanopi, meja, scarlet n kerusi semua.

saya rasa saya kuat je selama ni. dugaan mcmana pun berkaitan bab persiapan ni, sy boleh tahan lagi. xsmpan dlm hati, tak sedih, tak terasa,x de la smpi menagis. bergenang air mata ada lah.. tp bila yg ini, sbb my mun pun mcm terasa, jd sy ikut terasa. wahai hati, sila la kuat smgt. byk lagi nak menepis kata2 org nih..

saya n family xpenah nak under-estimate org lain punye majlis. ikut la org tu nak wat camana skalipun. tlg jgn underestimate saya. saya xkaco org pun. xberniat pun nak lebih2 dr family dia.

pls, doakan saya kuat...
just 2 days left...

5 comments:

nurul aziyana said...

sabar bnyk2 yer k.zu...
mmg mcm tu bila dh dkt2 nk majlis ni..pekakkan telinga jer sbb kalo didgr dan diambil kira, majlis yg kita rancang xjadi sperti yg dirancang..
berserah jer pd Tuhan minta DIA lancarkan segala..

`AnaYNa` said...

Sabo ye cik nor..mulut org bkn leh ditutup.Mjlis kawen kte bkn utk ditunjuk2 tp hya utk menghebahkan perkara yg baik..walimatulurus...utk elakkan fitnah kedian ari.Yg penting nawaitu kte baek ye cik nor..pedulikkn ckp2 org.Jeles tuh!

Ida_Iara said...

dah ragam sesetengah org Zu..dulu masa ida kawin pun cenggitu gak, mcm2 'mulut yg xde insurans ni' akan berkata..sambil membawa cerita kat org lain lagi tuh. Paling sedih bla tgk mak sdri sedih..apepun Alhamdulillah majls berjalan lancar..itu yg utama. Kalu nak amik kisah kata2 org tu,mmg makan hati la..rasa macam taknak jemput dh org2 bgitu dtg ke majlis kt umah kta ni. Ignore ajelah... JUST ENJOY URSELF MENIKMATI SAAT2 TERAKHIR MENJADI ORANG BUJANG..dont too stress!!nnt hari kawin nmpk tak lawo..cheer up babe!

ida_F said...

BE STRONG!

dugaan pasti ada di akhir2 ketika sebelum bersanding. isk, biasa la tu. just imagine betapa tak sabarnya nak jadi isteri org..gumbira rasa kan..?

anyway, akak doakan semuanya berjalan lancar.terguris hati tu, biasala..lagipun awak penat buat keje tu, sensitif sket..

gud lak. selamat pengantin baru

zuriani said...

hi dearie semua, kak ida,ida lara, cik anayna, cik mcna.. Thanks ye korg. Ni br dpt rehat sikit.dah kul 1am dah. Nk tgk hantaran lak. Wish me luck! Dtg ye nti