(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

January 31, 2012

when mummy talks ... about cd part 5

assalamualaikum

cd talk time again! :)



yang tak pernah jemu di buat..
yang tak pernah bosan di fikirkan..
kira addicted la ni.

:)

i did promote about cd to my colleague @office.. but no positive feedback really at the moment.
malas.. malas.. malas..

they consider malas, sbb apa, sbb ada yg lebih senang. plug in n play. eh silap, put in n remove. 

:)

it is okay. no force. but insyaallah for me, no malas2.
i dah rajin beli, i kena rajin guna, handle, care, wash and everything more. :)

but trust me, promoting good thing should not stop. they must be keep on reminding, keep on telling betul tak?

next,
pls read this:

DIOXIN
SODIUM POLYACRYLATE
DYES
FRAGRANCES
PLASTICS
TOLUENE
XYLENE
ETHYBENZENE
DIPENTENE

does kawan2 yg baca ni tau tak amenda kat atas tuh?
me either dont know exactly. what are they actually are.
tapi kita yg pernah 'mengaji' sains tau la skit2 kot, those are chemical words. kan.

to tell u, list above are all inside A DISPOSABLE DIAPER that may harm baby.

but to tell u again

none of those chemical are inside a CLOTH DIAPER!!!


(^,^) 

seminggu saya bercuti, i.e minggu lepas, bukan membawa diri, tp ada kenduri sebenarnya. abg ipar menikah. hampir 7 hari berkampung di kg en suami, kelantan sana. :)


*clapping hand while looking @ the rabbit


@ the solemnization ceremony.
really how to make friends
#attire is from baby kiko


this is the raja sehari


we are going to the reception!

:)

seminggu bercuti, mmg saya pulun ber-cd.

7 hari x 7 kpg = 49 kpg
dd cuma terusik 9 kpg
bakinya adalah cd rotation 40.

sapa tak rasa berbaloi2?
just calculate sendiri, dgn 40 keping cd pusing2 guna tu, berapa dd boleh jimat, atau ayat mudah berapa duit boleh save on. heheh

plus more n more, nampak comel aje bontot lil princess spjg masa. walla.. heheh

kalau ada yg bertanya saya, mcamana boleh hilangkan perasaan malas utk basuh tangan cd-cd, saya tak punya jawapan yg super tepat. tp saya ingin tekankan, bila kita ada minat pada sesuatu, kita pasti akan 'go for it' kan? jadi sama macam saya. 

dua hari skali bgn sedikit lebih awal dr biasa, utk clear up the pail.
satu baldi - baju lil princess
satu baldi - cd lil princess

:)

ok bahagian 5 habis.

:)







4 comments:

All About AnaYna said...

teringin...tp nk start beli tu yg liat..almaklumla asek over budget je sokmo huhuhu

zuriani said...

na, mula skit2 dulu.. :) 2 keping ker, maksudnya utk sehari pakai.. esoknya basuh..lusa kering pakai smula.. :)

Noli@Ibu Wafa said...

yeyy..jom bercd..wafa pon fully cd,dh 6 bln dh..;)

zuriani said...

:) tahniah2!! kita baru je 4 bulan mcm tu :)