(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

January 31, 2012

cd: menjawab komen

assalamualaikum.. :)


hari ni 30jan 2012, anakanda nisrin genap setahun sebulan. anakanda empunya blog comel ini pulak genap setahun. happy birthday abid!! :)



hoyeahh! upon reaching age 13 mos, anakanda sudah mampu boleh berjalan dgn sendiri. Ya Allah, syukur. sgt seronok bila melihat dia meniti satu lagi stage. :)
details later on boleh.

mood ber-dunia-cd sedang ON.

pertamanya:
gambar ini:
*terima kasih sgt2 utk kawan2 pembaca yg sudi drop by komen dekat blog saya. paling tidak ada sekelumit tulisan saya yg mungkin membantu dan menyentuh hati sikit2 :)

saya memahami, harga utk sekeping cd mungkin diluar bajet. cd himpunan milik saya paling murah saya dpt dengan rm15 (sbb cd lelong) dan paling mahal adalah rm43. ada cd yg berjenama luar negara boleh bernilai rm100. jadi hitung kira satu cd tu mungkin bersamaan satu pek standard DD utk stok beberapa minggu. 

:)

tp tak salah mula utk menabung sikit2 utk dapatkan cd pertama anda! :)
macam saya cadangkan pada gambar di atas, belian dua cd, bernilai rm50 utk pakai satu malam (8am - 6am). dua cd utk jimat 2 dd utk satu malam tu.

esoknya, basuh kedua-dua cd tu. so baby kena pakai dd kan. 

cover cd dibuat dr jenis yg cepat kering. biasanya cover tu akan kering dulu. pengalaman saya, once dah siap spin, cover tu cuma perlukan beberapa jam je di bawah matahari utk kering. 

tahap kekeringan insert pula bergantung kepada jenis. microfiber biasanya 2 hari jika dijemur dalam bilik. tp bila terdedah dgn matahari, satu hari cukup utk kering sepenuhnya. 

jadi katalah hari pembasuhan dan pengeringan makan masa dua hari. hari ketiga sblh malam, cd + insert2 sedia di pakai semula. dan begitulah seterusnya sehingga mampu milik utk cd lain. 

igt, dua kali pemakaian cd means dua benda;
1 - berjimat dua dd (simpan duit utk dua dd tu)
2- selamatkan alam sekitar dr dua dd yg di buang tu

:)

saya kira ia adalah ringkas, simple dan mudah.
percayalah k!

-------------------------------------------------------------------------------------------








3 comments:

nur easy said...

cantik2 design cd skrg ni kan..;)

zuriani said...

haah eize..sgt mengujakan :))

Ida_Iara said...

Balik semalam godek2 kembali CD2 yg lama dah tersusun cantik kat almari tu..lama dh tak sentuh keras kejung balik dh. kena buat strip wash balik kat sume MF.. Insya Allah boleh start pakai kat Humaira semula weekend ni. Teruja melihat kesungguhaan Zu. Sungguh saya pun tak serajin Zu skrg..collection dh cecah 10 dh termasuk 2 free-gift yg belum terusik lg skrg. Insya Allah boleh kita kongsi keseronokan ber CD kembali bersama nnt.