(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

November 23, 2011

perasaan halus

bersiaran lagi.. :)


merehatkan minda dr kekangan PLO.. huhu


kesinambungan entry semalam barangkali tentang 'perasaan halus'


:)


semuanya bermula sabtu lepas..
usai kelas pengajian terus rushing balik rumah utk masak makan malam, mandi dan solat asar, kemudian baru la bergegas amik si comel nisrin 
(abi dah bertolak ke tmpt kursus tgh hari sabtu tu lagi)


balik aje rumah bersama anak kecik tu, perasaan halus itu datang..
masuk rumah, kelihatan, mmg perabot tersusun rapi, lauk yg di masak td sedia di makan, tv sedia utk di tonton, katil sedia utk di baring..
tp, perasaan halus itu begitu mencuit hati nurani..


iyer, perasaan kehilangan,
perasaan kesunyian..


mmg perasaan itu hadir tepat pada masanya. disaat org yg selama ni ada dpn mata.
bila dia hilang, perasaan itu menjadi gantinya.



*saat azan dan iqamat kan puteri kami

semuanya makin terasa pabila masuk hari bekerja
selalunya rutin saya:
-seawal jam 5.30pg bgn utk sesi laundry, basuh tangan baju2 semua (termasuk cd nisrin)
-kemudian pack barang anak ke rumah BS
-iron baju keje
-kejut en suami bangun tido. wpun kadang2 hangin jugak sbb sukar utk dia bgn, tp gitulah rutin harian
-dia dah bgn, saya siapkan anak pulak
*so pagi2 tu kalau en suami malassss sgt nak bgn, mula saya tinggikan nada suara (jgn tiru saya tauu), kalau tak pun sy tepuk bontot diaa haha (ops sila jgn tiru sy lg yee)
*kalau tak buat gini, bila dia bgn lewat, nti dia tanya saya jugak nape tak kejut dia awal2 :P

bila balik keje, rutin nya:
-bergilir jaga anak, means kalau dia nak bersihkan diri dulu, saya jaga baby
-tp biasanya dia bg saya dulu mandi solat baru dia sambung lepas tu

dia la juga teman bergaduh, teman mengadu susah senang..
bila dia tiada... perasaan halus itu la muncul
sunyi nya dunia..

mujur la, si kecik comel itu cukup mewarnai ruang ini..

*saat belah mulut si comel
hmmm.. even camana teruk skali pun rasa nya perasaan halur itu menerjah, kebijaksanaan dalam mengawal itu perlu ada :)
jgn terlalu di hambat emosi.
alaa berjauhan bukan lama, nti dikatakan mengada je lebih. kan??


*pic taken on 1 1 2011.
menunggu saya discharge dr pusat bersalin

*apa la ye dibincangkan oleh bapa, nenek dan pak sedara baru ye ek?
ni front door tmpt nisrin dilahirkan. sekarang tmpt ni dah jadi pasaraya ten ten yang baru di buka bulan 10 yg lalu. pusat rawatan ni dah berpindah tmpt lain.
oh ya, saya belum review kos bersalin di sini kan?

*terima kasih yg amat dekat staff nurse di sini.
 proses dan kenangan yg tak mungkin saya lupakan


*saat nak balik rumah umi dan abi di polisas


harap sampai la maksudnya.
si dia yg di takdirkan menjadi saya, walau pun mungkin saya bukan pertama di hati dia, moga saya yg terakhir utk hati dia

dan dia juga kawan terbaik saya utk saat ini
suka duka tawa riang 
susah senang mudah sukar
perjalanan hidup ini
dalam pencarian
yang dikatakan redha Ilahi
moga istiqamah la kami

:)

salam

sekian.

hati2 ye, musim hujan sudah muncul.



p/s: muka abi lagi glemer la dr tuan punya blog. dah la bubuh gambo tanpa kebenaran empunya diri hehe



3 comments:

aisha said...

hey.. as salam.. itu klinik my mum!! and saya juga bersalin di situ.. hehehe..
just bloghopping.. tgk dr org kuantan.. pastu scrol2 mcm kenal je akak misi dlm gambar tu.. scrol2 tgk, yup kenal tempat itu..
tah awak ingat mak saya or not.. sister Umi..
owh, tak merasa beranak tempat baru kan? itu la.. cita2 dulu slalu ckp kat mama, cepat la pindah.. along nak beranak kat tempat baru.. tak sempat..
my mum mesti happy if i show her this blog..

zuriani said...

wslm...

masa sakit2 tu mmg tak perasan/igt nama sister, staff nurse.. tp if tgk muka insyaAllah boleh cam.. :)

oo kita sama la yer, xsempat bersalin kat tmpt baru yer.
me 31/12/2010, mmg baby penutup kat klinik tu lah.. :)

nur easy said...

indah kan saat2 itu... sampai bila2 pun ttp takkan lupa