(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

May 19, 2011

xtau la title apa

assalamualaikum semua.


lama sudah tidak menjengah page blog sendiri.


6 hari bercuti.
menghabiskan masa dengan en suami dan anak depan mata.
sangat bersyukur. 
balik kampung halaman.
tidak sedar akan beredarnya masa, berputarnya malam dan siang.


:)


cuti kali ni abi ajak balik kampung. kita terjah dua2 kampung. kampung umi dan kampung abi. kampung nisrin, kuantan je. hehe


luckily, nisrin mmg bleh bg A++ la bab travel. langsung tak buat perangai, takde nangis2, nak tido, dia tido, nak bukak mata, dia bukak. heh







abi berhenti  solat jumaat jap, ambil masa regangkan otot badan dia, kasi dia baring kejap. tp, sebokk nak meniarap.. 


masa on way balik ke kuantan, berhenti solat di masjid area sebelum k.trg, nisrin bleh membuang dengan syoknyaa. :)


rabu, umi terpaksa extra one day cuti, sbb rasa tak sedap badan. :)


pagi2 sms la kat bs.


me:Salam akak, zu sambung cuti hari ni. Mlm td smpi lewat dah, rasa penat pulak. Esok ek hantar nisrin. 


Bs nisrin:Rindu sgt kat dia pas tu tgk gambar je la. Ok.


yepp.. itu la kuasa seorg budak kecil. membuat kan org terindu rinduaan sama dia.


terkesan jugak di hati bila bs nisrin ckp macam tu.


tagline honda: the power of dreams

tagline nisrin: the power of me (*,")




4 bulan nisrin.
berat:6.7kg, tinggi:62cm, lilitan kepala:40cm, BMI:17


semakin lasak.


setiap kali mandi, pas lap-lap, mau je pakaikan pampers, dia akan meniarap..selalu nak kena berperang, baru la boleh pakaikan pampers.


tangan dia, lagi maju dr bulan yg sebelumnya. hulur je barang kat dia, dia akan gapai, dua tiga kali cubaan, dia dah bleh grab, sambil mulut ternganga luas. dah dpt pegang, dgn jayanya akan masuk mulot. bior la barang tu lagi besar dr mulot comel dia pun. haha



bs cakap dia dah gatal gusi. biras saya pun ckp macam tu. so, kami beli kan dia a gum soother. drpd dia masukkan mainan yg ntah pape dalam mulot, baik dia masukkan barang yg confirm bleh masuk.
tp kadang2 tak berkesan jugak. dah dpt masuk, dia marah2 jugak. hehe

sikap peramah. nisrin suka greet org. riuh sgt mulut dia. very friendly. nak dgn semua org. :)


selamat membesar ye syg-ku!


setelah 6hr tgk dia dpn mata, hari ni tetiba kena duk ngan bs, rindu sama dia...........................

2 comments:

nur easy said...

bulat comel dah dia..;)

zuriani said...

mmg bulat. umi nya tak larat nak dukung dah. :)