(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

May 09, 2011

bulan mei: bulan diraikan dan bulan bekerja

salam semua.


may is already with us!


:)

kenapa dikatakan bulan bekerja? itu pada saya lah. pada org lain, sy kurang pasti.

1st may: cuti hari pekerja. nama je cuti, tp sbg penanda aras to boost up more energy to enhance the perfomance of the 4th year of great job i have.. *wink. *smile

7mei: berjaya jugak menghabiskan semester 1 pengajian. harap nasib terus menyebelahi diri utk saya terus berpijak dlm kelas2 yg akan dtg bersama kawan2. *sgt berdebo bila berfikir ttg result sem* agaknya ginilah perasaan anak didik saya, yg juga akan mengetahui result utk sesi dia 2010, pada 16 mei nanti.
pape pun sy bersyukur, dpt melalui semester 1 ini. usai pantang 44hari, terus masuk kelas, dengan perasaan kelat, macam student year 1 pun ada saat menjejak kaki dalam kelas. hujung minggu2 berikutnya diharungi dengan peraasan cuba menabahkan hati, meninggalkan anak dengan suami, tak dapat balik ke kg, laptop pemberian adik.. ohh sgt bermakna.. :)
kerja keras jugak perah kepala yg dah tepu utk sudahkan assignment, lab report, group project. tp sy tahu, itu semua asam garam bergelar seorg pelajar. seperti biasa, selalu mengharapkan bantuan Yang DI ATAS sana utk terus meniupkan sedikit Nur-Nya.. :)
terima kasih pada en suami, keluarga dan tentunya kawan2 sekelas atas sokongan... ;)

selesai my own exam, bukan bermakna badan n otak ni boleh rehat. terus dihambat dgn keje lain dipejabat.

mari kita senaraikan. supaya hilang sedikit beban dalam jiwa apabila dpt dikongsi di sini.
urusan mastersheet pelajar utk sesi Dis 2010, meeting jawatankuasa 11mei. oh saya sedang pulun menyiapkan tugasan yg ini. baru siap cetak utk 3 kelas. ada banyak lagi yg lain beratur utk disiapkan. smoga semua PPJ JKE bersemangat ya!! ada 58 kelas semuanya. fikirkan ini semua adalah masa depan anak didik kita.. :)

SKT. 11 mei dateline. ohh harap sgt thn 85% markah. boleh ker??? sila tanya en KJ yer..

urusan KSS. pelajar sambilan polisas. susun jadual, pembayaran yuran, update result. sempat ke minggu ni?

kursus?
ermm.. ari tu dukacita tak dpt masuk kursus yg saya aim. audio n video produksi sistem. semuanya juga gara2 urusan mastersheet utk meeting exam jabatan. tp kalau dah bukan rezeki, bukan juga lah.
hujung mei, dipelawa utk kali ke-3 sbg penceramah kursus protel dxp. sgt heaven.. heh tp nota belum siap ok. kena re-discuss dgn partner.

short sem.
yg ni xtau la pe citer. subjek ICdesign. awal2 mau angkat bendera putih rasanya. erm, tp tetap kena redah.. :)

selepas sekian masa, sy tak tau la, badan dan otak boleh resist ke tak.. heh mau pengsan pun ader......


ya.. itu cerita 'bulan berkerja' saya.

bulan diraikan nye pulak ye.

8mei.

hari ibu.

saya seorg ibu.

terima kasih tidk terhingga utk my mom ok.. utk semua2 nya. utk ibu mertua jugak. :)

saya xde dla dpt adiah special sempena hari ibu. juga tidak mengharap. tq dekat yg wish saya.

16 mei.

hari guru..

saya juga seorg guru..

terima kasih pada semua cikgu2 saya sejak zaman saya mula belajar abc, 123, alif ba ta dan sampaila sekarang ini..

syukur atas anugerah yg saya ada pada hari ini.
tak kisahlah, sbg seorg ibu atau pun seorg guru, saya berharap, lahirnya saya didunia ini ada gunanya, ada manfaatnya, kepada semua yg disekeliling.

tak dpt nak update pjg2, tuntutan kerja menanti.

:)

2 comments:

nur easy said...

selamat hari ibu..;)

zuriani said...

mekasih.. utn ibu tuan muda ammar juga ye