(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

May 19, 2011

susu...

terbaca post di KIM, facebook.

saya copy n paste di sini. (tanpa pengetahuan dan kebenaran empunya post, ops)

"semalam melawat kawan yg baru bersalin 11 hari...
saya tanya dia "bf x ?"
dia kata " ya...trpaksa bf sbb x berapa cukup duit beli susu.."
saya kata " wah, bagusla bf..susu ibu susu terbaik tau..."
then dia kata, "tp kesian kat anak sbb x cukup zat, x de DHA mcm dlm iklan tu..."
saya kata, "ehhh...susu ibu semua zat ada...A-Z..."
then dia kata, "eh ye ke? x tahu pun..."
saya trsenyum...dalam hati kata, ada juga yg x tahu khasiat susu ibu ye....
tp happy sebab dpt meyakinkan dia susu ibu adalah susu terbaik...
dan ada hikmah dia x berapa cukup duit unt beli susu...
ALLAH Maha Mengetahui ...."

saat membaca post itu, hanya Allah jua yg tahu apa isi dalam hati saya.
saya, seorg ibu yg tak mampu memberikan susu yg terbaik utk si anak kecil. kalau dia tiada duit nak beli FM, saya pulak terfikir, bolehkan beli SI? :)

bersyukurla hamba Allah itu, kerana, mampu utk memberikan susu yg terbaik utk babynya. 

setiap kali bg susu dekat nisrin, ada terdetik di hati, kesedihan dan kesayuan yg berkait dgn BF....

 hanya kalimah bismillah dimulakan, dengan diringi moga susu yg umi suapkan tetap boleh berikan antibodi yang bagus utk nisrin, dengan izin ALLAH YG MAHA MENGASIHANI.. 

umi selalu doakan nisrin..moga diberikan kesihatan yg baik.. dikurniakan akal yg cerdas.. dan yang baik2  mengiringi nisrin...

3 comments:

aziyana said...

k.zu, xper ready utk anak ke2 nnt..nk BF persiapan sblm tu paling penting..mental dan fizikal..yg peling kuat kalau niat di hati seawal mengandung insyaAllah berjaya..dan slps melahirkan, ransangan kna sentiasa..dan selbihnya doa pd Yg Kuasa

nur easy said...

suka tgk org dpt bf anak..;) itulah y plg baik

Ida_Iara said...

bf mom or non-bf mom..as a mother we always think to give the best for our child.. klu kali pertama tak berjaya..mybe next child bleh usahakn.no need to feel so down..