(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

January 08, 2011

NISRIN ZHAFRAH (,")


Day 3 : Baby ngah tido atas abi dia.. gaya ala2 ultraman nak fire raksasa. ops, ultrawoman.. hehe

Day 5 : Aksi tido lagi. Tangan ke atas, ala2 nak angkat berat. hehe

Macam2 la umi nih.
assalamualaikum semua..
7 jan 2011, 10.19pm, genap seminggu NISRIN ZHAFRAH di lahirkan.
NISRIN = membawa maksud bunga ros putih
ZHAFRAH = membawa maksud kemenangan.
:-) semoga puteri kami membesar menjadi insan yg baik budi pekerti, bijaksana, solehah dan beriman.

review of the 1st week.

1jan 2011, 1.43am
Sms dr en suami: tahniah berjaya lahirkan baby kita yg comel tu sempena tahun baru ni. abg yg banyak wat salah ngan zu...semua salah silap zu abg dah redha sejak seblm zu nk bersalin lg. kita dh jadi umi n abi di thn baru ni. syukurlah kita pada Allah..
~~ yap, sms yg amat mendalam maksudnya. now i really treasure the moment of being a mum, dan yang paling bermakna, saya mula mengenal erti sebuah KELUARGA..masa ni sy kena warded lagi, my mum n fikri yg temankan, en suami balik umah.
~~kuar dr ward pas lunch macam tu, balik kuarters. tok mek gelaran utk ibu mertua, n uncle2 tunggu baby kat umah. kawan2 seopis pun ada dtg melawat. thanks k.liza, k.ina naim, noni, mysya, n ct zalina.

2jan 2011, 3pm
bawak baby balik dungun.. baby diam aje sepanjang dalam keta. duk dalam air-cond kot, nyamann..

6jan 2011, 11.30 am
abi balik kuantan. sedihhhhh sgt nak bg abi balik kuantan.. mmg umi nangis lahh. rasa mcm hilang 3/4 kekuatan.. mmg emosi terganggu. baby mcm takde perasaan. heh
~~sms dr en suami: Tepat jam 3.40ptg.. NISRIN ZHAFRAH BINTI MOHD ZULKIFLI selamat didaftarkan sbg warganegara malaysia.. yaap, abi balik ke kuantan utk settlekan pendaftaran surat beranak baby, esoknya, jumaat abi dah kena masuk keja, sbb dah abis cuti tanpa rekod tu..
~~bila abi takde depan mata, mmg rasa lain mcm sangat.. tak boleh tido mlm tu. smpi baby pun tekena efek. langsung tak boleh letak atas tilam. nak kena berulit sepanjang malam.
~~yg sadis jugak, sbnrnya abi pun xleh tido.. setiap minit duk sms tanya pasal umi ngan baby. 
~~mujurlah, dungun kuantan dokat sajo, 2 jam mcm tu perjalanan.

entry terpaksa di tamatkan. since nak melayan nisrin lak..
nanti nak share jugak ttg saat sebelum dan semasa bersalin...

i really miss the moment when nisrin inside my womb.
-rupenya dia ni yg selalu kick umi dia
-rupenya dia ni yg selalu buat perut umi dia berombak
-rupenya dia ni yg buat berat umi dia naik sampai 13kg
-dan mcm2 rupe lagi laa

alhamdulillah..

5 comments:

nurul aziyana said...

cunnyer nama anak dara die..heheh tahniah k.zu..
slamat berpantang..hehhe mulrasae gtua2 mmg tp lama2 ok ar

All About AnaYna said...

ala tomey2 nyer baby..ptg smlm nk gi tgk baby..tp tertdo lak smi ptg..uhuhu.nt auntie gi tgk baby nasrin yer..nor,pe mksd nama baby tu??

zuriani said...

mcna.. tq.. dah abis seminggu, tinggal lagi 7 minggu cuti... nanti leh kawan ngan husna ek..

auntie ana ni mmg, lmbt sangat nak dtg jenguk.. nisrin tu maksudnya bunga ros putih

aku hanya manusia said...

so sweet..semoga baby nisrin membesar menjadi anak yg solehah..blom sempat nk gi tgk..klu sy ballik kmpg ni InsyaAllah zana pegi tgk..buat masa ni,wakilkan na dulu ye pn.na..hehe

zuriani said...

yelah auntie zana..ada rezeki nanti kita jumpa.. :)