(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

November 28, 2009

aku terpaku

salam.. cuti raya makin abis.. perasaan sedih mula terasa..uwaaaa, rasa xsanggup.. kalau la masa boleh diperlahankan seketika.. *pasrah*

tp cuti ni ada pergerakan sedikit tentang majlis kawen nanti.. 2 3 hari duk ngadap I.E tgk web org, blog org, iklan org, rencana org, sume yg berkaitan perkahwinan.. emm, susah jugak mau memilih utk diri sendiri.. ttg warna seumpamanya, sy dah decide, tp bila tanya ngan pihak satu lagi, di tanya nya kita kembali xde warna lain ke..sudahnya sy hanya mampu senyum.. xpe la, itu boleh di bincang lagi..

tp, ada dua perkara yg saya hampir sahih utk gunakan..
1) segala mcm berkaitan majlis, baju pengantin 3 persalinan,pelamin, bilik tidur, tmpt makan beradap, kanopi, aksesori berkaitan, make-up sy insyaallah akan gunakan perkhidmatan kedai ANJUNG SERI PENGANTIN, tempatnya di dungun ini sahaja. ownernya kawan mak saya rupanya.. td g kedai tu, basic pakej spt yg sy senaraikan kecuali kanopi, harganya rm1300.. berbaloi-baloi x? td xsmpt discuss detail sbb anak kakak tu mintak dia balik cpt..so esok dah buat appointment ngan kak yati tu..so, esok akan didetailkan ttg segala benda yg berkaitan. kebetulan mak sy lum keje lagi.. hoyeay! kalau g sendiri, mau xtertanya..  masa tunang ari tu, sy sewa veil aje ngan kedai ni.. tak sangka kawan mak rupenya.. hihihi

2) ohhh, sy bukan mengada2, tp cuma mau realisasikan impian perkahwinan.. sy inginkan perhiasan bunga dulang hantaran utk putera idaman hati dengan bunga hidup.. sy ada 3 tmpt utama skang yg insyaallah under budjet.. a) kedai bunga yg dekat umah sy yg ari tu sy penah beli setgh dozen utk hantaran tunang  b) contact online melalui satu blog tu, yg direct ke cameron highlands c) melalui cik nurul huda, yg sy ketemui masa btn ari tu..dia ada buat bisnes fresh flower ni.. dalam byk2, pilihan c menjadi idaman.. tp ini cuma perancangan awal.. sbb dlm kepala masih ligat nak sahihkan % kebarangkalian guna fresh flower ni.. lagi satu gabungan bunga yg mcmana yg nampak cantik..ohh, hampir terlupa.. sy ada tanya ngan pihak merisik_gallery.. upahnya rm55 per dulang yg guna fresh flower ni.. *smile*

ant hasil gubahan yg betul2 buat saya terpana:
boleh lihat di blog ini.. saya mmg terpegun.. tuan punya blog pun mmg murah hati share ttg ilmu ttg gubahan fresh flower ni.. mekasih yaaa
gmbr berikut nye sy cilok dr merisik gallery fotopages..










sebaris kata2 je.. begitu meruntun kalbu.. ahaks~ :D

ohhh,jika en cck baca post ini, sy nak dia tahu, sy nak sgt guna sume2 seumpama dalam gambo di atas...........
tp, the other side of me, kena pk back-up kalau awal2 dia reject.. huhuhu sadis..

---------------------------------###----------------------------------------------------
abaikan sementara, semalam, raya qurban, petang, smpt meluangkan masa ngan family, g mesra mall.. huihhh punye la ramai org sempena pembukaan satu semaket yg gantikan giant. namanya TMC.. xmasuk situ pun.. adik2 fokus utama mestilah kedai cd ps3 mereka.. saya dan mak sy; mata hati terus tertumpu ke carlo rino sbb mak saya dah dpt sms menyatakan ada sale.. hehe dan saya, setelah berdiplomasi dgn bijak, telah beli satu purse.. walaupun dah 2 kali letak semula purse tu, tp.. beli jugak..sambil buat membe card carlo rino.. hehe kalau en cck agree, buat terus hantaran kawen nanti.. tp, ketahuilah semua, purse sediada mmg daif sgt dah..dah koyak.. hehe *malu tp benar* tp masih boleh pakai lg.. rega purse tu asalnya rm189, ada diskaun 20%.. xsabo nak pakai sbnrnya.. heheheh

udah2 la melalut wahai zuriani.. keje kome dah siap ke? heheh
ops, time to stop! till meet again.. take care

3 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

hi, lagi 2 bulan je majlis u kan.. btw on color ke apa2, kalau boleh gunalah warna yang u suka, pendapat org boleh diambil tapi ini hari kita, insya Allas sekali seumur hidup..

bunga hidup? i pun plan mcm tu, nanti share ek mcm mana u buat, i pun maybe nak buat experiment, hehe..

zuriani said...

haii cik nurulhuda.. :) majlis saya next year, dlm mac insyaallah.. kurang lebih 4 months to go..
already decide the colour, tp nak match dengan bunga2 an tu yg susah..risau x matching. i've read ur blog, white is very nice..
bole2.. nanti kita share apa2 yg patut ttg fresh flower.. hihi semangat kalau ada geng!

ida_F said...

wa.. cantik! nak kawen lg sekali la.