(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

November 10, 2009

mereka2 dlm hidup saya

salam semuanya...kabare? wes mangan? :)
alhamdulillah, aku sihat..hati, emosi dan perasaan..sudah berdamai dgn itu orang..setelah berdebat gitu gini.. dan selalunya bila baru baik dari bergaduh, mula la terasa mcm baru kenal je ngan dia..malu2 je.. hehe kelako.. tp dia bukan topik utama mlm ni.. ehh, tp tetap ada..ada dihati.. ;)

saje mau bercerita tentang ketiga-tiga permata hati ibu bapa n aku di dunia ini..tentang mereka, hero-hero dlm hidup aku.. aku ditakdirkan oleh-Nya utk mempunyai 3 org hero yg sume ada kerenah masing2.. meh layan cerita aku.. :)


*ayie*
nama panggilan dirumah : ayie
usia:23 thn, thn ni
status: anak ke2 dlm keluarga (tp ada gaya2 mcm abg sulung aku)
cerita-ceritut: dia rapat ngan aku, sbb kami ant yg terawal lahir, jarak umo dalam 4 thn ngan aku..dulu masa kecik panggey dia dgn nama 'li' aje asal dr singkatan nama dia, fadli, tp sejak adik aku yg no 3 lahir, agak pelat, sebutan 'li' jd 'yi' lekat la nama dia ayie.. hehe cerita terbaru, sejak menjadi penanam anggur yg berjaya sejak berhenti keje beberapa bulan lepas (kecikkan syarikat), dia akhirnya dpt tawaran sambung degree, di UniKL, dlm kos network system.. alhamdulillah.. inilah masanya, ayah aku nak tgk dia sambung belaja, insyaallah tercapai jua.. mak aku masa call bgtau dia dpt sambung tu, tetap dalam nada takde perasaan..gembira x..sedih pun x.. aku pun xtau sgt background tmpt tu, tp asalnya dulu BMI kan..namanya.. mmg mahal kos utk bayar, moga dia dpt la pinjaman MARA.. ayah aku iya2 nak dia sambung, sbb dr gayanya tu mcm dh xminat belaja.. dia kan, tanam2 anggur pun dpt beratus sebulan dek tanggungan mak bapak.. moga dia berjaya la dlm studynya.. 3 jan nih daftar.. :) alhamdulillah..syukur..



*emi*
nama panggilan: emi
usia: 19 thn, thn ni
status: anak ke3 dalam keluarga (tp ada gaya abang ke2 aku)
cerita-ceritut: skang dalam pengajian di uia, ala-ala matrikulasi, tp under uia..paling suka bertekak ngan org dlm umah.maklumla anak ke3....xleh jumpa lama2, mesti ade je bende yg xkena..insan yang paling suka berbelanja di rumah..masa kecik2 dulu, suka bela mcm2 haiwan peliharaan..hamster, ayam, burung, kura-kura.. tp bukan dia yg tukang bg makan..hmmm..baru2 ni result sem pertama dia kuar..congrats utk dia, kira ok la pointer dia..moga dia berjaya jugak dlm study dia, jd anak yg soleh....amin....


    *fikri*
nama panggilan: fikri, adik..kalau nak usik dia, suka panggil fikrok..heheh
usia: 8 thn, thn ni
status:anak ke4 @ bongsu dlm keluarga (kdg2 ada ala2 diktator)
cerita-ceritut: seorang yg xpenah ada perasaan..selamba mcm gitu aje.. baru aje menghabiskan peperiksaan akhir thn darjah dua.. sblm exam, kakak dia byk hari dah nasihat, suruh study.. dia xnak, malas, letih la.. hmmm. utk thn 3 thn 2010, dia ditawarkan menjadi pengawas sekolah..nak gelak aku dgr cite mak aku yg nih..tunang aku pun gelak bila tau fikri nak jada pengawas.. bila ckp ngn dia, terus aku mengigtkan dia tugas2 seorg pengawas sekolah.. haha fikri dah xleh g lambat sekolah, nanti buat malu je pengawas dtg lewat.. :) fikri...fikri...


*penampilan istimewa* hehe
sapa istimewa? si baju biru? ooh, mungkin, tp yg lebih istimewa, yg dlam balang itu..kami membayar rm56 utk tengok mereka2 itu.. :d
tp si baju biru itu.. hero aku yg ke-4..
persamaan ant keempat-4 hero di atas, nama mereka.. sumenya ada 'mohd' di hadapan nama mereka.. dan nama kedua dimulai dengan huruf z.. zulfadli, zulhilmi, zulfikri dan dia..zulkifli... dan aku.. mohd zuriani.. eh silap.. nur zuriani... 

sekian.. mau tidur lena.. recharge energy, for another day, tomorrow..insyaallah.....

4 comments:

ida_F said...

wa. keluarga bahagia. moga bahagia selalu dan selamanya. Akak doakan.

zuriani said...

:d macehhh kak ida.. akak pun, mesti bahagia kan..di kelilingi hero3 bertiga tu.. insyaallah, nanti tambah heroin pulak.. yang pasti akak skang, seorang 'puteri' dengan 3 hero.. heheh

Ida_Iara said...

hoho..citer keluarga bahagia..klu ida kuar citer family ida kompem pjg berjela entrinye..maklum ler..in family ade 10 siblings(include me..) 5hero 5heroin nyer..mau gasak klu nk berciter mcm zu...hihi..nway unik2..jumpa sama2 huruf Z juga akhrnye..

zuriani said...

heheh tulah nak wat camana, keluarga kecik aje.. kalau ;eh nak ada keluarga besar, selalu happening aje tgk org..kan ida.. xpe ida citer aje.. 5 hari 5 malam x abis karang pun xpe..