(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

May 17, 2012

saat jauh lagi

assalamualaikum wbt.
:)

anakanda sudah tido. sgt lega.. awal dr biasa... so, boleh mengadap lappy..blog..gambo.. so on.. 

tahun 2011, sudah saya tinggalkan anak seketika untuk urusan kursus. jauh sgt pada sy utk ketika itu. Kuantan dan Kulim..
sedih? sudah tentu..
flashback:
dan..

(senang jugak ada blog, sebagai memori :) )

menghadapi perpisahan walaupun utk seketika memang perit. susah betul untuk melalui saat2 itu, dengan bermacam2 telahan muncul di minda.

tahun 2012, sekali lagi di beri peluang utk berjauhan dgn anakanda dan suami.

tetapi kali ni, muncul lagi perasaan lain. "lebih jauh terpisahnya" - seberang laut china selatan.
namun alhamdulillah, sgt lega dpt melaluinya. (dengan baik, barangkali)

tapi, kredit yg paling special, tentunya utk en suami. berjaya jaga anakanda kami seadanya keseorangan. - dari A hingga Z. melayan kerenah, kemas keperluan, makan pakai, mandi dan sebagainya. 
kalau saya sorg2 di saat si dia sedang di usia lasak yang amat, tak tahu mampu atau tidak. tidur malam hanya dengan abi. kalau abi outstation, bagaimana? ehehe

seminggu meninggalkan keluarga di sabah, atas urusan program bermestautin dan conference NCEE di UTHM. sebagai acara wajib utk syarat grad pengajian master kami semua.
mujur, seminggu aje. kalau sebulan? tidak ku tahu bagaimana utk cari fokus.

jgn di duga perasaan berjauhan. saat tinggalkan mereka utk boarding, sayu sgt rasa.. air mata bergenang jua saat melihat ada teman seangkat sudah merah mata. goyah nya perasaan seorg ibu.. doa tidak putus2, moga saya terus diberi peluang utk berjumpa mereka..

hari2 yg berlalu jgn di sangka tiada kesedihan. saat dpt buat panggilan, jiwa selalu diruntun tatkala dpt dgr suara nisrin.. rindu tak pernah surut.
menangis lagi, saat terima satu sms di satu pagi, nisrin bangun pagi, terus ke dapur dan kemudian ke bilik pakaian - cari umi telahan abi.
bangga jugak, si cilik itu tahu rindukan umi.. heheheh

di malam ari, saat tiada respon sms dr en suami (menandakan sudah lena di buai mimpi), hanya rakaman video si cilik menjadi teman...

alhamdulillah, saat bertemu di terminal 2 airport KK, jumaat 11 mei, 10.20pm mcm tu, si cilik bersorak2 mintak di angkatkan dr car seat.... mujur, sudah dibelikan hadiah dr sana utk si cilik..sebagai rewards boleh bertahan sbb jauh dr umi..


talent nisrin di hari berangkat saya ke johor, sabtu 5 mei, sudah tau kegunaan bahagian bawah katil - tempat sorok kad-kad umi.. patutla makin sikit tinggal kad dr purse.. pembaris umi pun ada kat bawah tu


beg-beg kami..
dlm bnyk2 beg saya laa paling besar.. hihihih


mujur sgt, ada pengangkutan dr UTHM yg sedia menanti kami utk bawak kami ke tmpt penginapan - dr Airport senai ke parit raja.
dalam hati excited jugak nak lihat semula parit raja.
last jejak kaki ke sana thn 2008 - roomate kawen..

:)


hari ahadnya, 6 mei, memenuhi undangan ke rumah teman - Anum - ada majlis bacaan yasin dan doa selamat.. darah tengah manis tu..
heheheheh



introducing, officemate dr politeknik kota kinabalu..
:) 

eh anum empunya majlis takde pulak dlm gambo yekk..


kalau ada gambo staf pompuan, mesti ada gambo staf lelaki kan..

:)

last to be shown



nisrin bersama dengan bakal pengantin kita :) (nampak sipi2 aje)

nak makan ke nak main??


nisrin dengan dunia imaginasi nya..

heheh to Anum, selamat pengantin baru yer.. tak lama lagi tak jadi isteri org.. selamat melengkapi hidup insan yg di namakan suami.. 

aktiviti seterunya di UTHM insyaAllah next entry... boleh yea?

mode tgh bnykkkk keja... saki baki kerja exam semester lepas, short sem semester mei.. dan study lagi... uhuhuhuhuh.. 

hari ni, kita ada news lagi tentang keputusan perpindahan kawan2 seangkatan. saya, cuma boleh berkongsi rasa... ada yg suka dgn keputusan.. mungkin ada yg terkilan.. tp percayalah, semuanya ada hikmah...

last but not least... yang kami idamkan... yang kami tunggu selama ni...

kunci umah Suria 4-08.. berpindah milik jua...



alhamdulillah
antara adiah paling bermakna utk thn ni selepas kenaikan gred abi... :)




3 comments:

nur easy said...

laa di nceee rupanya... dah dekat sangat kita, tp xdan bersua ;)

tahniah atas pemilikan teratak comel tu... huhu bila pulak lah turn kita nak ada sendiri ni ;)

zuriani said...

eize pun join ceonference ker? dekat sgt tu kat mana yer?? :) tak puas shopping teddy bear n kerepek.. boleh poskan? heheh

alhamdulillah. seadanya. sepenuhnya akan diuruskan oleh ayahanda - air, elektrik, lighting, grill.. :)

insyaAllah turn eize akan tiba.. ;)
TM sehat?

All About AnaYna said...

besh2 dpt umah dh dia..dh jmp calon penyewa ke?bpe agk2 sewa area ctu nor?