(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

June 26, 2011

saat jauh 3

bahagian akhir. harapnya. hihi


midnight tu selepas 8jam perjalanan, akhirnya kelihatan jua exit GAMBANG dr LPT. alhamdulillah. less in 20minutes insyaAllah dah bleh peluk cium anak. tp, tetiba terfikir, jalan jauh ni, kena cuci diri dulu seblum main ngan baby.


n luckily. kawan2 yg tumpang keta sume mintak drop on da way tu, so no need ke rumah terus. wahhh bagus! i loikee! heeeeee 


pas drop sume ke-4-4 kawan2, proceed to my sweet home... :)
sebelum itu lagi en suami dah sms katanya: nisrin n abi tunggu umi ni..mananya? ;)


masuk je keta area parking umah, tak mati enjin g..terus g tekan loceng.
2 saat, no respond.
try tolak pintu..


............. pintu tak kunci!!!


dan... nampak la puteri comel tu duk main2 sorg2 dalam meniarap, mukanya melilau sekeliling, agaknya sbb dgr bunyi loceng tadi.


OoHHHHHHH!!!! sgt rindu dia!!!! rasa masa tu jugak nak g peluk dia.dgn baju baru belian abi, she look gorgeus! hihihi


patah balik ke keta, utk angkut beg2.


bukak pintu umah bagi salam, letak barang. en suami dtg, salam dia. gtau xjadi hntr kawan2, diaorg suruh drop je. pastu teruskan angkat barang semua.


dlm pada tu sempat kerling umah sbb en suami kata umah bersepah...tp sbnrnya ok lagi.. :)


en suami tanya bila nak amik baby tuu.. then i replied, kena mandi dulu ni. en suami kata, takpa g basuh kaki je..then baru mandi.
me, apa lagi.. cepat2 g toilet, pastu amik baby..


baby tak perasan lagi uminya dah smpi nih. heee


amik2 je dia, tgk muka dia, 
terus membebel pjg nisrin...
ya Allah, terus bergenang air mata. rasa pasni mcm tak mampu nak berjauhan dgn si comel nih. terima kasih pada Tuhan, sbb bg peluang utk umi jumpa baby lagi...i knew, she missed me.. :)


ok la. the end. kang nangis lebih2.


meh kita tgk pic baby laks.
LIMA hari tanpa gambar, puteri buat muka blurr bila nmpk kamera.. siann dia

bila ckp2 ngan baby, baru la dia senyumm, see her first teeth. sudah dua

ceria habissss

adiah untuk baby nisrin. flower is the first picture she aims. :)

next week, she will turn to 6months.

makan time!!!!!





5 comments:

ida_F said...

sudah membesar nisrin sekarang. sekejap jee rasanya. muka cam abahnya. kui kui.

aunti ida doakan nisrin membesar jadi anak solehah ye!

zuriani said...

aah kak.. rasa sekejap je..mmg sebijik copy cat abi dia..

maceh auntie ida. nisrin besar2 nanti, nak jd anak yg baik.. :)

aminnn

nadeera said...

ala2 debabnyer..semangat..ngan mata sepetnyer..gerammm..5 bln nisrin dah tumbuh gigi..hebat2 heheh

nur easy said...

tekun nya dia tgk flower tu.. ;)

zuriani said...

nadeera: mmg tak expext gigi dia tumbuh seawal tu.. tp dia gatal gusi di tahap yg boleh kata teruk jugakk.sepjg masa nak gigit benda, dah tumbuh gigi ni baru la cool.. n luckily takde demam2.. alhamdulillah

nur easy: warna merah..pujaan hati heeee