(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

June 22, 2011

saat jauh 2

assalamualaikum.. lama benor yek nak smbung kesinambungan episod lalu. maaflah, balik dr kursus ni, i ter-busy dengan keje unit exam.. sbb minggu ni exam short sem poli2 semalaysia. sampai weekend ni pun kena dtg opis. tp dek kerana tuntutan, i kena buat. plus, bos jke nak belanja makan. :)


i lupa nak masukkan penutup utk entry yg lalu. n guess what, penutup yg paling seswai, adalah betapa kagumnya i pada sesebuah keluarga apa mampu mengharungi hidup ber-PJJ. no comment lebih2 ok.


next story is semasa saat sorg ibu berjauhan dengan si ayah dan puteri sulung nya.


berikut adalah petikan sms suami di hari perjalanan saya ke kulim:


1-saat aku bertanyakan nisrin sdg buat apa:
"tdo ni.. td dia wat muka sedih jap pastu tido"


2-laporan seterusnya dr en suami bila aku tanya nisrin pakai bj warna apa
"bj yg skali dgn suar dlm tu yg warna pink tu.. duk pandang2... cari umi dia kot


mcmana nak tunggu khamis nih???


3-sms dr en suami lg:
"baby berak dalam baby home td. nisrin ada selimut n stokin baru"


okla tu abi bawak nisrin jalan2 kan? n task pertama abi la tu, cuci poo poo nisrin :)


4-mandi time!!
"pas mandi td meragam jap..maybe dia pelik kot..mana umi dia yg slalu duk uruskan dia.. teringt kat umi tu..alhamdulillah slamat smpi yer.. dia tdo dgn selimut baru tu"


nisrin mmg sgt enjoy bathing time!! cuma pas mandi saat nak pakai diapers n baju bagai tu, mmg kena sabar sgt. sbb dia akan cuba meniarap secepatnya right after kita lap badan dia. benda yg patutnya 10minit dah siap, mmg slalu drag.




:)


hari seterusnya mcm saya penah gtau, kena biasakan yg rutin tidak sama mcm selalu..


laporan2 dr en suami selalu mengiringi. tido nisrin kul baper..poo poo baper kali.. peristiwa kena gigit nyamuk, peristiwa kuku nisrin terluka sket sbb tersepit di celah aksesori stereng keta accord pun ader... hahaha


dua beranak yg kelako. i guess!


smpi satu masa, bila kerinduan memuncak, sms kat en suami:
"ya Allah, sgt rindu nisrin"


abi boleh merajuk sbb umi tak rindu diaa.. heeeeeeee :p


n dek jaga nisrin jugak, abi ada lewat punch nak masuk keje. smpi ada satu hari tu kena cuti sbb lambat sgt bgn.. :P
"sihat, alhamdulillah..hr ni abg cuti..sbb bgn lewat. padahal dah tdo awal semalam..tdo pas subuh punyer psl. baby pun sama. bgn basuh berak je pastu tdo jgak..geram tul"


mana i tak geram ngan aksi dua beranak nih~~!!!! 


dek kerana duk ngan abi yg mungkin tau dia jenis leka sket  bab tuka diapers, nisrin merasa la pakai mamypoko. :)
komen abi: "puashati pakai mamypoko.."


ade dua pek lagi tuu.. bila nak abiskan xtau laaa..


hari last bekursus:
sms dr en suami: 
bgn 8.20pg td.. nisrin bgun pun mcm puas sgt tdo..senyap je layan perasaan..tdo puas lapar pun belum lg.. kesimpulannya jaga nisrin mmg mudah, alhamdulillah"


ada bunyi cam nota serah tugas kembali tak kepada si ibu? heeee
pape pun khamis tu, mmg amat tidak sabar speeding nak smpi kuantan. 150km/h.. selamba. dgn muatan 5 org, beg lagi.. kalau kena saman, xtaw laaa.....


alhamdulillah, selamat smpi.
n the car, vois.. very heavy duty lahh! i loikee! (perhargaan kepada material) :p




ok.. next entry, saat i tgk nisrin melalu daun pintu masa smpi umah midnight mlm tu....


insyaAllah.


P/s: good luck utk semua students jke polisas. 













2 comments:

nur easy said...

alhamdulillah..Allah permudahkan urusan ;)

zuriani said...

alhamdulillah.. terima kasih atas doa... :)