(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

July 02, 2011

sambungan entry syukur

salam.. dah bulan ketujuh dlm thn 2011.. cepat betul masa berlalu.


entry ini kena ada sambungan hari tu, pasal 10.30am 30jun 2011 adalah temujanji baby nisrin @klinik utk check-up 6 bulan. alhamdulillah.


disbbkan stress beransur2 hilang, kita tanak pjgkan story mory.


cuma pengajaran yg kita dpt, kita TAK BOLEH mendesak hidup kita sehari2 sama cam yg kita nak..sama macam kita plan dalam kepala. TAK BOLEH jika ALLAH kata tak boleh. 


mcm kita, stress sbb hal dunia..then Allah tenangkan hati, tak izinkan dahan pokok tu kena keta tu. so, apa lg yg kita nak mintak? bersyukur la wahai zuriani... sblum tu jugak, kita punyalah risau tahap maksima sbb tak dpt contact kawan se-poffolio (cuti bersalin 90hr) sbb hp dia rosak. teman baik dia pun xtau camana nak hubungi dia.. kita punya la risau kot tak dpt settle benda penting... tp tau camana Allah tolong kita?


ditiupkan dlm hati kita pertolongan-Nya. amat kebetulan si kawan ni ada abang yg keja satu poli... so kita cuma perlu hubungi dia je lah.. at first mmg tak dpt call si abg tu. call melalui operator mintak sambung ke hp, servis dibatalkan. call ke opis, dia takde. hmmm.. tp guess what, dengan bersabo... pg esok tu, sekali call je ke opis dia, dia ada... :) settle keja.. alhamdulillah dan bersyukur la kita.


apa yg kita lalui mmg sekecil2 ujian. sekecil2 dugaan jika nak banding dengan kisah2 lain.


cuba baca kisah INI 
lagi menyayat hati..


spend masa dan baca.
kemudian bersyukur, kerana, ada yg lebih hebat ujian....


terus sebak..


ada 3 watak di situ.


si ibu-norma -brain cancer stage 4, yg saat lepas deliver her 1st baby terus detect sakit


si suami/ayah - tak penah2 give up..


si baby - 4 bulan sudah.. tidak smpt merasa kasih sayang seorg ibu secara total.


directly to nisrin: NISRIN pun kena syukur....


ok, nanti update lagi.


sangat pening dgn urusan kenaiikan pangkat ke dh44. isk. 


minggu depan ni kursus lagi, di cerating. ada unsur2 tanak bermalam jer...

3 comments:

ida_F said...

itula. dr muhaya kata kita selalu tengok pada masalah (pada akak juga), padahal ada banyak lagi benda lain yang kita ada yg kita selalu lupa syukur..

moga iman kita lebih kuat lepas ni..

saleem wahab said...

sangat terkesan dgn entry
nih..!

zuriani said...

kak ida: dah lama hidup pun kita masih belajar erti bersyukur kan kak...

en saleem wahab: salam kenal2... :)