(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

April 20, 2010

a trip to malacca

assalamualaikum.. :)
sihat ke semua?? hopefully sihat n happy ever ever after..

weekend yg baru je lepas kan, saya ngan en suami smpt g jalan2.. :D nak kata honeymoon, pre-honeymoon, cuti2, pun boleh.. janji syokkk dan bestt gitu. destinasi kali ini --> MELAKA!!! 

citer bermula bile dpt sms ini.
11-Apr-2010
21.59pm
jumaat ini (merujuk 16-apr), klu nk jln2 melaka boleh jd pengiring ajk kamsis.

tau takk, apa yg saya rasa bile baca sms tu? berbungaaaa2 hati, walaupun tak tunjuk sgt excited tu bila en suami blk umah..n en suami pun sama lah, buat2 mende tu bukan satu agenda yg penting. siap bgtau org berkenaan, dahulukan org lain, dia kemudian atau tak peg pun takpe. sy lak, hmmm mcm gitu laa laki aku, org suruh g jalan2 pun tanak.. actually, sikap kami sama aje. slalu was2 bila bab2 berjalan jauh ni.. kejap nak g, kejap tanak. kejap pk keje, kejap pk nak balik kg. en suami lak, pk nak training larian, nak jaga badan. ntah mcmana, jumaat magrib tu, dia balik dr joging, terus di beri arahan packing baju2. hehehehhh jalan2 makan angin laa kitaorg.

tp, jalan2 kali ni bukan kami berdua aje, ada 37+2 org lagi. siapa ramai2 tu? of kos la core aktiviti tu, bebudak kamsis yg en suami jaga blok diaorg. (en suami seorg felo@ warden) special kan jalan2 ala honeymoon kali ni. ada bebudak yg mmg menghiburkan hati lah.. n yg kedua, travel ngan bas baru poli. exciteddd, walaupun jalan2 tu xleh nak ikut kepala kitaorg tp, two thumbs up. heheh kuar duit cume rm50 ala2 fee, n ada guna utk beli tiket scr group bila kat sana nanti. alhamdulillah. sbb ini kira macam 'hadiah' utk perkahwinan kami. rezeki jugak. :)

actually, mmg melaka ni one of my target place to jalan2 with en suami n alhamdulillah tercapai. :) walaupun ini kali ke-3 saya ke sana, tp sblum ni bukan sume tmpt smpt pegi. this time, saya smpt meluaskan siri jalan di negeri melaka. :)

destinasi pertama: a famosa: animal world safari. tiket masuk rm48 per person, skali dgn satu set makan, duk la baper lama pun. dalam byk gambo kat henpon, i admire this pic.. comel.. heheh (gambo saya ngan en suami bersama2 ngan student duk dlm kamera en suami, blum transfer lagi). jd sila la layan mana2 gambo yg termampu di upload. :)



cute giler ahh..

sempat melayan bird show. see the very adorable 'princess',the flamingo. saya suke laaa bird show nih!!

then, smpt naik truck ini utk di bawa masuk jungle dalam safari ni. tp mungkin dah nak jadi rezeki kami, dah nak hujung hujung rondaan tu, truck ni rosak. puas la uncle duk masuk gear ke depan dan belakang, tanak jugak gerak. lalu truck lain tolong tgkkan pun sama. n lucky the truck rosak dekat area selamat. sblah tu kolam si buffalo. bygkan kalau truck tu rosak dalam kandang rimau yg kitaorg baru je lepasi, naya. uncle tu pun tak beranu tau!!. 20 minit gak kitaorg stuck di sini. hehe
meh kita usha gambo pak belang lak..

ehh itu bukan pak belang, itu pak singa.. next..
syokkknya mereka2 santai tidur. rasa nak g peluk cium je. haa bayangkan kalau truck yg kitaorg naik tu rosan betul2 dpn nih, n kitaorg sume turun, agak2 apa jadi? heheheh

ada banyak g spesis pak belang yg dtg dr pelbagai negara kat dunia ni. tp satu pun tak kuar suara. pemalu kottt

lama jugak lah kitaorg duk dalam safari ni. skali ngan makan2. tu pun ada yg kitaorg xsmpt g, mcm monkey island, naik gajah, sbb dah xcukup masa. next time maybe.

tempat ke dua kami g jalan2 ialah area bandaraya melaka.

sape yg berkenaan mesti boleh cam mana bas politeknik-ku. heheh smpi kat area sini dlm dekat2 asar jugak lah, kul 4 mcm tu. so ada beberapa jam utk jalan2 sakan di sini. memula tu, heret en suami g kat a famosa tu. amik2 gambo, amik angin. ni kali ke-3 ke sana, jd xde la excited mana.
pas ronda2 kat a famosa tu, g dataran pahlawan. smpt la shopping. tp x smpt nak g mahkota parade.
yg terlebih excited, byk kali duk ajak en suami naik ni:


mmg excited abisss lahh. dulu masa g ngan family, xberkesempatan, sbb ramai sgt queue. kali ni tak ramai. fee rm10 per person. ketinggian dr paras laut 80 meter. syokkk!



ni la menaranya. hehe smbil naik ke atas dia akan pusing2, so kita boleh tgk serata view bandaraya melaka ikut tingkap tu. mmg jakun abis lah. kalau malam kita boleh tgk lampu2 kat bawah2 tu.

see, the eye of malaysia. xdpt naik, amik gambo pun jadilah.


ala2 tgk sunset pun ada.. :) best lah!!

last, sblum g solat jamak qasar magrib isyak dan makan,
smpat snap ini:
saya seronok sgt dpt gak berjalan2 ngan cik abg.. hehe mmg tak terluah dgn kata2...

mlm tu, dlm kul 8 kita g melaka river cruise. tp bateri hp abis. duk dlm memori fikiran je.. river cruise tu lagi sonok kalau naik berdua ngan suami. ni naik ramai2 ngan student, xleh nak over2. stakat amik gambo dan menghayati je lah.nak pegang2 tangan, malu wehh! hehe naik malam lagi best, nampak lelampu, n perkampungan tradisional yg mewah ngan lampu2, bangunan yg di cat dan di lukis dengan gambar yg menarik, di tambah ngan lighting. sadisnya xde bukti dlm kamera. huhuhu
pegila ye kawan2.. :)

kul 11 malam yg sama, kita g kolam air panas gadek. area masjid tanah kalau tak silap. biasalah, bila join budak2 g jalan2, aktiviti takkan pernah surut. mlm tu kul 2 pagi baru smpi chalet.

end of story jalan2. tp kan, weekend ni en suami ajak jalan2 lagi. pegi mana? tungguuuuuu!


2 comments:

harzharun said...

my hubby keje melaka...tp sejak kawen, br sekali i gi rumah dia...pasni leh ah tiru u...gi jln2 sana..hehe

zuriani said...

melaka ter-sgt la best pun harzharun.. hehe byk kali dah pegi, tapi xabis round sume lagi.. selamat cuti2 yeks~