(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

April 28, 2010

alkisah 3 kisah

salam semua. ada beberapa kisah tanpa gambar. kabel nak transfer gambor dr e66 tertinggal di opis, tp sbb excited nak buat entry, jd xde gambo la.. :) (gambo kemudian yek!)

kisah 1:perlawanan bola di psmza
weekend lepas en suami g lawan bola, bersama team staff polisas kat psmza. dpt la tmpt ke-3. kira ok la tu.
hadiah: medal, ada nama anjuran psmza.

kisah 2: hari politeknik.
setiap thn pd 26 apr politek akan sambut hari politeknik sempena penubuhan politeknik, tp tarikh 26 apr tu sbnrnya tarikh penubuhan poli ungku omar.
so, isnin yg lepas ada event utk sambut hari politeknik tu. saya takk join, tp en suami mmg bersemangat. bersemangan nak join acara wajib yg di anjurkan. acara larian merentas poli. sbb tu 2 3 entry lepas sy duk share betapa semangatnya en suami duk training larian.
n hasilnya..
2nd place!!!! very the congrates laa utk en suami. en suami ckp susah nak beat yg dpt 1st place tu, sbb org tu mmg tgh traning eco-challenge di pulau tioman. ermm, last year en suami pun dpt 2nd place jugak. kali en suami meluahkan rasa kekaguman, sbb timb pengarah polisas pun join acara larian tu, n smpt beriringan jugak lah.
hadiah: medal n hamper.
imaginasi: andaikan ada gambor hamper yg agak tinggi melampai di ruangan ini. heheh

medal tu memenuhkan ruang adiah yg en suami dpt bila terlibat ngan acara sukan2 ni. berbeza sgt dgn saya yg buta sukan ni. hamper tu mmg en suami bawak balik khas utk saya.. tp dah pesan awal2, x sume makanan dalam tu sy boleh makan.. heh
tahniah ye cik abg!!!

kisah 3:konvokesyen ke-31 POLISAS
konvo berlangsung 3 hari.selasa, rabu dan khamis. tahniah utk semua graduan. sonok gak tgk diaorg duk bergambo2 ngan jubah konvo memasing. :) disbbkan nak bg diaorg grad lah, seluruh staf poli kena kerah tenaga. hihihi duty! saya thn ni dah tak jadi album person, dah xpakai jubah konvo, dah tak duk kat pentas lagi. turun pangkat dah. hehe tukang bg sijil je kat bebudak elektrik. smpt gak la salam2 ngan ex-students. :)
itu intro je. citer semalam, sbb jke nye sidang smalam aje.
hari ini, ada sesuatu suprise me!
dalam kul 2.30 mcm tu, duk usik opismate tetiba ada student bukak pintu opis tu, kat tangan dia bawak jambangan bunga. hehe pastu student tu ckp la, haa mujur xsusah nak cari.. then dia hulur bunga tu kat saya.
at first mmg igt student yg kasi.
tp....
bila tgk dekat kad dlm bunga tu,
BELOVED WIFE
terus melebar senyuman....
hehe
never imagine en suami akan bg bunga secara suprise gini.
mmg berbunga la hati.
3 kuntum bunga rose, merah, pink n kuning.

imaginasi: septtnya ada gambar bunga tu di sini
excited tau!!

utk en suami yg amat-amat di sayangi, terima kasih.
dalam duk sibuk bertugas, smpt lagi belikan bunga utk si isteri.

p/s: hari ni, 28 apr, besday si kecik fikri yg ke-9. moga Allah pjgkan usia dia dalam keberkatan, jadi anak yg soleh dan berilmu. amin... rindu la kat dia. :)

3 comments:

Ida_Iara said...

pasal bunga tu..ida dgn shed dh tau dah smlm.. hehe...pasal masa g gerai kat bwh masa tghri tu dlm kul 1 lebih kut..ade student yg jg gerai bunga tu suh shed beli bunga gak.dia ckp en zul pn ade belikan dn suh send utk wifenya...hehe..sape lagi klu bukan Zu..bestkan dpt surprise2 gtu?

ida_F said...

romantiknya.. Nak jugak!

zuriani said...

sis ida_F: alaa akak, konvo abes da laaa..hihih

ida_lara: heheh best, skali skala dpt adiah yg unexpected gitu. pasu bunga xde kat umah, jawabnya buh dalam tupperware air je.. nasib bunga tu.. :))