(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

October 25, 2010

cuti 25 okt

salam.

selamat hari keputeraan Sultan Pahang, yg jatuh pada hari ahad, 24 okt 2010. so dilanjutkan cuti umum utk negeri pahang ke ari senin, 25 okt 2010. moga Allah lanjutkan usia sultan pahang. :)

sempena cuti ari senin, amik peluang balik kg ibu ayah mentua, pasir mas kelantan. last skali balik masa masa raya ari tu. kebetulan kelas hujung minggu pun cancel minggu ni.

balik kg kali ni, selain nak jenguk org tua, hajat di hati nak beli barang baby. :)
beli tilam kekabu..
hari tu, duk tgk2 nak beli online je. harga dalam website tu tak sampai rm150 sekali ngan sarung. tp..bila tanya kawan2, ramai aje syorkan beli terus ngan kedai, boleh dpt lagi murah dah boleh tgk kualiti.

yg peliknya, napa la aku xleh terfikir nak beli di rantau pajang, yg jauhnya dgn umah parents-in-law ni lebih kurang 300 30 minit ++. .
kat situ, of kos laa mcm2 ade.
cuma kena ade kudrat, duit dan masa je..

alang2 dah balik ni, mak mentua nak buat majlis sembayang hajat utk aku n baby..serba salah jugak aku, balik ni sekadar nak jenguk, bukan nak susah2 masak panggil org sume.. tp yelah, kita ni anak.. kena ikut je apa org tua ckp. plan asal nak wat masa raya haji nanti.. tp suami n mak mertua risau kot masa tu aku dah tak larat nak balik. so wat je la skang. kecil2 lan aje.

kalau la baby tau..ramai betul yg caring dekat dia.. :)

ptg ahad, smpt curi masa kuar g r.pjg.
n mmg jumpa pun tilam kekabu+2 bantal tido+2 bantal peluk..
beli skali ngan sarung nya skali..
harga nya? ohhhh.. teramat la affordable, jd xsmpi hati nak mintak kurang. siap ragu2 lagi, betul ke kekabu nih? heheh tp sbb malas nak argue lebih2 beli laa.. beli 2 set. utk baby aku n baby herlina skali.

kalau nk refresh checklist utk baby, ada lagi yg belum complete.

set pakaian--> kena tmbh beberapa lagi. pastu dah kena mula basuh..  diapers belum cari lagi

set utk tido, santai ---> baby dah ada carrier, tilam, bath tub. mcm bakul, stroller, baby cot, car seat hold dulu. almari baju baby pun xde lg.

set mandian ---> belum ada lagi, detergent pun x beli lagi

set ubat-ubatan ---> pun x beli lagi

insyaAllah, akan mula di beli yg xde lagi sikit demi sikit..

ermm..... masih dalam dilema, dimana utk bersalin...

2 comments:

Ezna said...

deliver kt private..anak 1st la katakan..takpon kt hospital dungun..dekat sikit ngn umah mak..

zuriani said...

:) baby ckpp suprise..sila tunggu kat hosp mana dia nak kuar nanti.. hehehehe