(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

August 30, 2010

tak pasti

*pic 1st syawal thn lepas*

syawal dah kian mendekat..
tapi..
hati ini terasa syahdu..
sbb..
membayangkan 1 syawal nanti bukan mcm 1 syawal yg sudah2..
(org alim terasa syahdu sbb ramadhan kian menutup tirai.. sob* sob*)

agaknya malam raya tu dah teresak2, rindukan semua yg ada dalam gambo di atas..

sebenarnya dah lama kumpul semangat, moga di beri secebis kekuatan utk berfikiran positif utk raya di tempat dan suasana baru.
susah betul nak set up mind ni, padahal en suami dah bgtau awal2, pagi raya ke-2 nak balik dungun semula..
tapi..
hati ini belum sekuat itu...

skang, nak beli baju raya pun xde mood..
nak dengar lagu raya pun was was,  kang tak pasal2 meleleh..
mujur, ada perasaan lagi membuat dan membeli biskut raya, ala kadar.

hmmm..
kalau nanti nak menangis pun, biar la cuma dalam hati..
jangan sampai merah buntang mata nih..
jangan sampai anak2 sedara, biras, ipar duai nampak..
boleh ka??

tema warna raya suami isteri thn ni insyaAllah, purple pink gitu.
mlm ni, kalau ada kudrat, nak gi beli baju raya en suami.
:)

p/s: salam kemerdekaan ke 53, utk Malaysia-ku... semoga terus aman damai sejahtera bahagia dalam keberkatan Ilahi.. amiin...

3 comments:

ida_F said...

sabarla..get used to it..
akak pun meleleh gak, first raya kat umah org.. huhu..
bertahan..

Nora a.k.a Aira said...

hiii blogwalking n found ur blog. salam b2b. orang kuantan ker?

nurul aziyana said...

hheeh biasa la tu..tahan sedih pun kalo tak malam raya, hari raya tu akan menitik jugak air mata..