(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

August 26, 2010

sape kejutkan ummi ye?

salam..
Ramadhan 1431H dah masuk ke fasa separuh dah kan..
cepat betul masa berlalu...
saya alhamdulillah n insyaallah ok.. cuma menjengah selepas dua minggu puasa, makin terasa penat pulak rasanya. xtau la ngape.

last week kan, saya g check ikut jadual mcm biasa. berat maintain ok. yg tak ok, paras hemoglobin. dah drop betul2 11.0. risau jugak kang bising misi2 tu yg boleh menambahkan gusar. tak pasal2 nanti efek kat bp pulak..
pastu topik utama ngan misi, misi tanya, dah rasa gerak ke baby tu?

pastu saya gtau la, x reti n xtau sbnrnya apa rasa bila baby gerak. yg saya cuma ckp, ada part of the tummy rasa keras, bile saya sentuh area tu, slowly area tu akan jd mcm asal. misi tu pun cakap, haa, itu baby awak lah. cuma baru lagi kan..

:) oooo gitu ke...

so, next check, 9 sept (beberapa hari sblum 1 syawal), kena inject utk elak tetanus atau kancing gigi. arap2 kesan injection tu tak melarat smpi 1syawal. nanti spoil mood raya maaa..

alkisah. hari ramadhan ke 15.
kunci jam dah bangun sahur dalam 4.40am.
tp dah jadi habit, akan di snooze kan alarm tu smpi la 5.00am pastu mula la terkocoh2 panaskan nasi, lauk, panaskan air buat air utk bertiga. eh sape yg ke-3? si comel inside. ;)
tp ntah nape pg tu, bukan snooze, tp saya terus tekan STOP alarm tu.
tido pulak mmg syokkk.. hehe
tetiba, terasa si baby gerak. agak aktif. pastu dlm duk terlelap ayam tu, mmg smpt fikir, selama ni time si ummi tido, baby xpenah bg gerakan smpi boleh buat si ummi terjaga tido..
pastu dah terjaga tu..tgk la jam..
masyaAllah... dah jam 5.24am. mula la kaluttttt!

miracle betul lah... si baby dah pandai kejut ummi nye bangun, walaupun baru usianya baru 5 bulan lebih dlm rahim si ummi.. kalau x si baby, ummi mungkin terlajak tido tak bangun2, sudahnya x sahur la jawabnya.

:)

xsabar nak tunggu baby lahir, insyaallah dec nanti.
tp kan baby, abah ngan ummi belum beli pape persiapan lagi nih. ummi igt pas raya nanti baru nak mula beli. skang baru duk cari2 checklist. heheh

oklah..jumpa lagi nanti.

p/s:

i) ada seseorg bg adiah kurma jenama mehr, letak kat meja opis. puas dah tanya kawan seangkatan, perasan x sape yg letak kat meja. tp, xde sape perasan. apa pun terima kasih kat hamba Allah tu.

ii) all the best utk opismate yg melalui proses kenaikan pangkat(validasi) dr DH41 ke DH44. berkat bulan ramadhan, mana tau di mudahkan naik pangkat! aminnnnnnn..

~when will my turn would be?
~result sambung master eng bulan 7 lagi dah tau, tp selagi belum nama nya rezeki, tak dpt jugak sambung belajar lagi. sebab: tak cukup kuota. jadi kena hold smpi bulan dec. tp.. dec tu due baby. camana yer..
-zuriani, jgn lupa ngan perkataan REZEKI!

sekian

4 comments:

Rih0ney said...

aku tau sape bg kurma tu...... :)

zuriani said...

ko nih.. dah tauu ckp je la siang2.. ni nak jugak aku tanya "sape yg bagi??"..

Ezna said...

wey buh la gmba umi yg tgh mengendong baby 5 bulan! eheh

zuriani said...

bukan tanak buh...tapi tak nampak lagi tummy nyee.. sampai ada yg tertanya2 bile boleh nampak nih.. heh saboo yeer...