(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

July 21, 2013

sweet n cute date on july 2013


assalam.. 

been a month away from this lovely world.
sighh.. sorry my dear blog.

tidak kecapaian target la kan kalau begini caranya berblog. hihi

now, i am ended in july already.

:)

special month to me.

ada beberapa tarikh penting.

1- 8 julai 2013

tarikh peperiksaan akhir subjek high voltage engineering - subjek akhir sy utk pengajian master saya.
Ya Allah, apa lg yg mampu aku pohonkan, melainkan lulus dengan cemerlang subjek ini.

pengajian saya bermula pada januari 2011, saat betul2 lepas recover dr confinekan nisrin.
segar dlm ingatan bagaimana melangkah masuk kembali dalam kelas, bergelar sbg pelajar hujung minggu bersama classmate. sungguh, sy rindu akan mereka.
dalam jiwa dan fikiran, sy fikir, kami akan grad bersama!

namun takdir dan ketentuan Allah mengatasi segalanya. bermula nya semester 3, april 2012, sy yg telah dipindahkan ke tempat kerja baru, juga dengan tmpt belajar baru - di politeknik KK, dan juga di syarikat elektrik sabah, sabah electrical sdn bhd. classmate baru.
kuatkan semangat. 
tinggal satu lg cabaran. siapkan thesis utk dijilid.

menulis terasa senangnya perjalanan. tp diri sendiri aje tahu, bagaimana melalui episod perjalanan setiap semester. dengan susunan subjek yg tidak mengikut aturan, tp Allah itu sangat Maha Mengasihani saya.

sikit lagi, skroll master insyaAllah dlm gengaman.

satu rahsia, kami merancang utk punya baby ke2, selepas sy abis pengajian master, namun, rezeki itu muncul lebih awal. :)

2 - 10 julai 2013

tarikh merujuk kepada hari pertama puasa utk kalendar Islam thn ni. tahun ke2 mulakan puasa di bumi kota kinabalu. bersama suami, dan anak2.
alhamdulillah, dalam pada rindu dengan keluarga di kampung, puasa tetap di gagahi jua.
:)

3 - 16 julai 2013.

tarikh yg sangat istimewa...

career


merujuk gambar, siapa tak rasa istimewa kan. melengkapkan perjalanan sebagai seorg penjawat awam..pengkongsi ilmu..
biar jauh dr kebiasaan di semenanjung, tarikh ini akan tetap dikenang, diigt.. mungkin sehingga tarikh akhir sebagai seorg pekerja di politeknik...

4 - 20 julai 2013

alhamdulillah. satu lagi tarikh comel.

genap baby adik kami 6 bulan.

walau sudah mengenal puree buah sejak 5 bulan ++, dah masuk 6 bulan ni, saya lebih bersedia utk pelbagaikan resepi solid food beliau.
sedikit perkembangan, sudah mampu angkat bontot, acara goyangan utk menolak badan ke depan sedang pesat berlangsung, belajar fasa merangkak. she is super super faster than her sister at the same age.

cloth diapering
breasffeeding
baby wearing

sedang berlangsung.

apart from all, bf is my most main doa.
moga sy terus dikurniakan rezeki utk menyusu baby adik.

6 mos - diploma in bf. alhamdulillah.

:)
 

this is the latest of she. :)

nak tgk gambar kami berbaby wearing?



mungkin later on sy boleh kongsikan satu post khas tentang babywearing.

insyaAllah.


so we aim for another good month come on august 2013.
puasa di kg sendiri
syawal
balik kg
result on sesuatu?
rumah baru?
kereta baru?

:)

hopefully, baik atau sebaliknya, harap kami kuat menempuhnya.

and i hope the best also for u, the reader. on whatever path we decide to pass, should end up with a very comfortable way. aaminn...

till meet again on this sweet page.

selamat meneruskan ibadah puasa, kepasa semua pembaca blog sy..yg mungkin tidak jemu2 menanti update sy. hihihi jika ada laaa.






2 comments:

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.48
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog
http://honeyoyeke.blogspot.com/

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.48
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog
http://honeyoyeke.blogspot.com/