(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

July 06, 2015

lama tak update... huuuuu

Bismillah..

uiinaaaa...lama sudah tak de update di blog.. maaf, mood menaip mmg lari ke laut... :) tp sungguh, rindu rutin menulis... rutin mencoret... 

:)

mei 2015 - jun 2015

ada kenangan sendiri.

suami outstation hampir sebulan. semangat beliau nak join latihan wataniah di kem paradise kota belud.. dan tak sangka juga, atas pertolongan Allah, saya mampu jugak jaga anak2 sendiri dlm tempoh sebulan.

sungguh aih, payah rasanya... biarpun ketika adanya suami, bukan bantuan penuh saya dpt dalam soal kerja rumah, tp percaya laah, ada nya dia tu sebagai pelengkap.... kadang kita rasa ok jer,, tp anak2 takkk... awal2 tu mmg menangis rindu abi... terigt abi... selang seminggu lebih mcm tu baru ok... itu pun aktiviti kena penuh... balik sekolah/taska petang2 wajib bawak g playground atau padang bola...main la puas2... mlm2 aktiviti dgn buke ke..panting ker.. weekend bawak pusing2... ada skali pi picnic kat pantai.. tak caya bleh picnic ber3... heheh


tengah2 sepanjang sebulan tu ada en abi ni balik kejap... sebab ada urusan di politeknik PD semenanjung... masa hari abi balik tu mmg sukaaa laa anak2... makan selera... tdo pun lena jer.. hehe

ni gambar hari abi nak masuk kem balik... 


en abi sampai jam 2 pagi dr semenanjung... dah tentu la tdo anak2 kan...bgn subuh tu terkejut abi ada... tp tak sangka kejap je laa dpt jumpanya... sbb kena masuk kem balik..

merajuk nisrin... tp xde nangis2... sbb dah bgtau awal2...

tp tetap kesian...


:)


sekarang, dah masuk julai 2015 pun... ramadhan dah masuk tengah2 bulan dah....

insyaAllah, 11 julai ni nak balik kampung.. hehehe

setahun dah tak balik ni....bukan kejap tauuuu...


tp barang2 tak pack lagi..


ni... nak preview ciket... baju raya kami... keh keh


baju raya kebenda mcm gini kan? hehehe xde laah.. ni masa dlm proses jahit... camna leh pilih warna tu? heheh sbb ada satu baju melayu en suami tak pakai lagi... saya anggap dia nak pakai la tahun ni..


baju utk saya, anak2 saya tempah dengan tailor online.. nanti saya share ye fb beliau... setakat ni, cuci mata mmg semua cantik2 design baju dia.... 

sebut psl baju raya kan, mmg menyahut seruan la..supaya berjimat... mana yg mampu... sepanjang tahun mmg takde beli baju baru atau apa2 yg baru utk melawa ni... baik utk diri sendiri atau anak2... tp bila nak raya ni, baru nak berhabis skit.. heheheh


baju kami ni pun ansuran bayarannya.... hehehe baju anak2 yg lain... dah beli masa turun kl hari tu.. sungguh, kali ni xde lagi brand fav - poney ke, mothercare ke, trudy & teddy ke, H&M ke.. xde.. semua baju biasa2... 

tp biasa2 pun rm1k jugak utk baju... cuma dah guna bajet2 bulan2 lepas... 


:)

nampak tak, erti raya pada mak2 ni, biasa2 jer.. semua milik anak2... kikikiki..

ok sehingga bertemu kembali..


tataaaa


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)