(,'') ('',)

Daisypath Anniversary tickers

July 30, 2010

conversations

salam semua..
lama sungguh xupdate blog. mmg dah lama xonline pun, setakat cucuk broadband utk update antivirus dan tengok YM aje. mmg xde mood pun nak hapdate2 ni. ntah nape la.

kali ni nak cite pasal 'conversation'. perbualan 2 hati. yang mungkin terkesan di hati.

conversation #1
si adik telah di beri saguhati berupa henpon 2nd hand dr abg nya sbb si abg telah dapat adiah 1st hand henpon dr bapaknya. tujuannya utk elak dr si adik terlalu sgt suka tepon kakaknya guna fixed line kat umah sampai bil naik. so, dengan adanya henpon, si adik boleh jimatkan wang ibunya, sbb just sms je ngan kakak dan jugak ngan ayah n abang2nya. so, si kakak ni mmg rajin laa melayan sms si adik. lebih dr meng-sms si suami sendiri. cuma si adik ni, x capable lagi baca sms yang panjang2. sekali hantar tu, pendek2 atau sekerat2 je boleh hntr.
sekali sekalai, si kakak ubah bahasa bila ber-sms ngan si adik. mari kita baca conversation yang ada yer. :)
kakak: what are you doing?
adik: i doing tv
kakak nye ambil masa beberapa minit sbb gelakkan jawapan si adik yg begitu selamba. pastu terus tepon si abg kepada adik, dan si ibu dengan tujuan nak gelakkan si adik. hehehe
pastu sambung sms ngan si adik.
kakak: salah tu. sepatutnya adik jawab la 'i watch tv'.
adik: raja lawak kan. biasa lah
poyooooo tull laaaa
hihihi

conversation #2
kakak: ari ni ade keje sekolah dok?
adik: ade.
kakak: bila nak buat?
adik: jap lagi
tak lama kemudian
adik:hari ni tak dok keje skbd
si kakak ambil masa pikir, keje skbd tu apa..
rupenya.. keje skbd tu merujuk keje sekolah dia. skbd tu nama pendek sekolah si adik
terkena aje si kakak

converstaion #3
perbualan ngan en suami ketika bersantai2 together2..

en suami: zu dah pilih abg sbg suami zu. abg dah pilih zu sbg isteri abg. kita kena saling tengok masing2 sampai la tua nanti. antara kita, xtau sapa la yang akan pegi dulu kan..

cik isteri: ........  (senyum aje lah, tp sebak jugak sebenarnya)

heheh
oklah sambung lain kali lak.

skang rasanya dah 4 bulan 1 minggu. tak rasa pape pergerakan lagik. bile ye ummi boleh rasa ek?? :)
hari tu last check-up, due date 31 dec 2010. sama2 kita tunggu nanti ye.
nanti kita nak story mory pengalaman kena minum air gula, perngalaman kena tegur sbb berat tak naik2. :)

see ya

4 comments:

Rih0ney said...

due 31 dec??? hold laa sehari dua..bole attend majlis aku..hihi..(suke hati je nak suruh hold2)

zuriani said...

hehe kalau lahir 31 dec, jadi anak bongsu of the year laa.. kalau awal januari, anak sulung of the year..
mana best??

Ezna said...

anak sulung la best hehe

cute la u punye conversation. hehe

zuriani said...

;) that is us.. always cute and adoreable.. hihihi